rss
  • Ribizli mártás

  • Share on Tumblr

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu. Ehhez is tegyünk minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt és egy kávéskanál lisztet.

    loading...

    A tejfelt és lisztet habarjuk jól össze egy literesnél nagyobb tálban; a forró ribizlit lassan keverjük össze a habarással; tegyük öt perczig ujra forrni, azután tegyük félre az erõs tûztõl, mig tálalni kell, mert ha igen melegen áll, meghigul és nem lesz jó.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Fatörzs

    Hozzávalók: A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt.

  • Majoránnás véres hurka

    Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só;

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Színes gyümölcssaláta narancslikõrrel

    Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz mandarinbefõtt , 4 db narancs, 1 db rózsaszín húsú grapefruit, 1 db sárgadinnye, 120-120 g fehér és piros szõlõ, 100 g porcukor, 50ml cointreau.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Paradicsomos pulykamell

    Hozzávalók:

    - 2 szelet nagyobb pulykamell
    - 1 ek liszt
    - 25 dkg koktélparadicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1 ek kapribogyó
    - ½ csokor petrezselyem
    - 2 ek olívaolaj
    - 2 ek balzsamecet
    - 6 ek csirke alaplé

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

  • Kocsonyás hal

    Hozzávalók: kb. 1 kg ponty, 2 nagy fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pár szem bors, pirospaprika.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Baconös csirkemáj

    Baconös csirkemájA bacon szalonnát elfelezzük és csirke májat is. Majd a baconre tesszük a májat és betekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük! Ezt addig folytatjuk míg a bacon el nem fogy! Előmelegítjük a sütőt 180 fokra! Egy tepsit kenőtollal kiolajozunk majd beleteszem a baconbe tekert csirkemájat és fóliával lefedjük és 20 percig pároljuk majd le vesszük a fóliát és pirosodásig sütjük! De úgy hogy egyszer meg is forgatjuk hogy mind a két oldala piros legyen! Ha megsült kiszedjük egy tálra, és tört burgonyával vagy egyéb választott körettel tálaljuk.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Túrós gofri

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 25 dl sûrített tej, egy késhegynyi reszelt citromhéj, só, 150 dkg száraz túró.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenhetjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Gesztenyével töltött libasült

    A hagymákat megtisztitjuk, kettõt karikára vágunk és forró olajban megpirítjuk. A májat nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, majd tovább pirítjuk, majoránnával, sóval, borssal apróra vágott petrezselyemmel fûszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított szeltekre vágott gesztenyét.

  • Szilvás pite

    Szilvás piteA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órán át hűvös helyen pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztom. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és beleegyengetem egy piteformába. Villával megszurkáljuk. A szilvát félbevágom, kimagozom és a húsával felfelé a tésztára rakosgatom. Ízlés szerint megszórom fahéjjal és porcukorral. A tészta kisebbik részét is kinyújtjuk, lekenjük egy enyhén felvert tojássárgájával, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle. A tésztacsíkokat a pite tetejére helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütöm.

  • Kuglóf

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 3 tojás, kb. 2 dl tej,5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, fél csésze mazsola, 2 dkg kakaópor.

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

loading...