2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gombás palacsinta

Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd hozzáadjuk a gombát, amit szintén apróra felvagdaltunk, valamint kevés pirospaprikát, sót. Lefedve hagyjuk saját levében rotyogni, míg meg nem fõ a gomba. Ha kell, kevés vizet még töltünk hozzá, hogy megfõjön, de a végére elpárologtassa a levét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ekkor levesszük a tûzrõl, s ha már kicsit meghûlt, tejfölbe kevert liszttel behabarjuk és krém sûrûségûre fõzzük. A korábban megsütött palacsintákat megtöltjük vele és tûzálló tálba tesszük. Ráöntünk tejfelt és sütõben sütjük tálalás elõtt.

Fejenként 2-3 darabot számoljunk, mert laktató étel: ennél lényegesen többet nem lehet belõle megenni. Ezért fõétkezésnek is ajánlható, de vendégváró ételnek is.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!