2024.04.20. - Tivadar

Rakott húsos-gombás tészta

A brokkolit megpucoljuk, megmossuk és darabjaira szedjük. Sós vízben kb. 8 percig fôzzük, majd lecsepegtetjük. A tésztát sós vízben 10-12 percig fõzzük, lecsepegtetjük. Közben a gombát megpucoljuk, megmossuk, ha kell felszeljük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli,
só,
25 dkg csõtészta,
30 dkg gomba,
4 közepes hagyma,
3 ek. olaj,
50 dkg darálthús,
kb. 300 g. sûrített paradicsom,
2 babérlevél,
sajt

Elkészítése:

A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Az olajat egy serpenyôben felforrósítjuk és a darátlthúst megpirítjuk, majd a hagymát és gombát hozzádva még 5 percig sütjük.

A sûrített paradicsomokkal felöntjük, babérlevelet hozzáadjuk és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tésztát a tepsiben leöntjük a szósszal, majd a brokkolival beborítjuk és sajtot szórunk rá. 200 °C-on kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!