2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tepsis burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 karcsú szafaládé (vagy 2 pár virsli), 2 dl tejföl, 10 dkg kissé csípõs ízû reszelt sajt (pl. Ilmici vagy márványsajt), 2 zöldpaprika, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozom, és nyersen karikákra vágom. Egy kis tálkában összekeverem a lisztet, a pirospaprikát, a törött borsot és a sót, majd rászórom a burgonyára. Jól összerázom, hogy minden burgonyaszeletet érjen a fûszeres liszt.

Egy alacsony tepsin szétterítem a burgonyát, rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, és elosztom rajta a megmosott, kicsumázott és felszeletelt paprikát. Ezután szépen egymás mellé rárakom a bõrétõl megfosztott, 1 cm mélyen bevagdosott szafaládékat, rászórom a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejfölt is ráöntöm.

A tepsit lefedem. Elõmelegített, forró sütõbe tolom, és közepes lángon párolom legalább 50 percig, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!