rss
  • Meggy-tej shake

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 g aprított, friss meggyhús, 100 g vaníliafagylalt (2 adagolókanálnyi), 1 dash citromoldat, 1/8 liter tej.

    loading...

    A turmixba elõször a receptben elõírt gyümölcsöt vagy szörpöt tesszük, azután a fagylaltot és végül a tejet.

    A turmixolást addig folytatjuk, míg sûrû, egységes állományú anyagot kapunk. Legmegfelelõbben nyeles kelyhekben vagy poharakban tálalhatók. Ízük javítására néhány csepp (dash) likõrt adjunk hozzájuk.

    Díszítés 10 g tejszínhabbal, és aprított meggykockákkal.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Áfonyás karajszelet

    Hozzávalók: 10 szelet karaj, 20 dkg Pannónia sajt, áfonyalekvár, só, olaj, morzsa, tojás, liszt.

  • Blonder Engel

    Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likõrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás elõtt újra megkeverjük.

  • Csirkés szendvics

    Egy tûzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fûszerkeverékkel bedörzsöljük és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk.

  • Báránycomb pékné módra

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1 dl olaj.

  • Csokis gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 1 kivi, 1 banán, 1 alma, 75 ml natúr joghurt, ásványvíz, kevés reszelt csoki.

  • Zöldséges rétes

    Zöldséges rétesKevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a feldarabolt hagymát. Kb. 3-4 percig együtt pároljuk. A többi zöldséget vékony csíkokra vágjuk, és azt is az előzőekhez adom. Sózzuk, borsozzuk, kevéske csilivel ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. 4 réteslapot úgy fektetünk egymásra, hogy egyenként mindegyiket lekenjük tejfölben elkevert olajjal, hogy ne száradjanak ki sütés közben. A teljesen kihűlt zöldséges tölteléket egy csíkban a réteslap felénk eső oldalára kanalazzuk, majd egy nedves konyharuha segítségével feltekerjük.

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Cukkínikrém-leves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál vegeta, 4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj;

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint

  • Szilveszteri sajttorta

    Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3 evõkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefõtt), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg fõtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sör, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
    mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Pezsgõs koktél

    Hozzávalók: 1 cl vodka, 1 cl Peach likõr, száraz pezsgõ, gyümölcsök.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz)

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg penne tészta
    - 1 fej hagyma
    - 15 dkg cukorborsó
    - 3 db sárgarépa
    - só
    - bors
    - oregánó
    - 1-2 db cukkini
    - 15 dkg reszelt sajt

  • Spárgaleves

    A megtisztított spárgát olyan darabokra vágom mint a vajbabot. Annyi vizet teszek rá, hogy elbukjon és felteszem fõni. Fûszerkét teszek bele sót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 babérlevelet.

  • Stefánia rizs

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.

  • Szalagtészta barna vajjal

    Hozzávalók: fél kiló szalagtészta, 10 dkg parmezán, 15 dkg vaj, só, 2 ek olaj.

  • Gombás fasírt

    Hozzávalók:

    - 2 nagy csokor friss petrezselyem
    - 1 egész tojás
    - 3 zsemle
    - 70 dkg darált hús
    - 7-8 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - ételízesítõ
    - szárított vegyes erdei gombafûszer
    - kevés tej
    - olaj a sütéshez
    - morzsa

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.

loading...