rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Meggy-tej shake

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 g aprított, friss meggyhús, 100 g vaníliafagylalt (2 adagolókanálnyi), 1 dash citromoldat, 1/8 liter tej.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A turmixba elõször a receptben elõírt gyümölcsöt vagy szörpöt tesszük, azután a fagylaltot és végül a tejet.

    A turmixolást addig folytatjuk, míg sûrû, egységes állományú anyagot kapunk. Legmegfelelõbben nyeles kelyhekben vagy poharakban tálalhatók. Ízük javítására néhány csepp (dash) likõrt adjunk hozzájuk.

    Díszítés 10 g tejszínhabbal, és aprított meggykockákkal.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cassoulet (francia étel)

    Hozzávalók: 60 dkg disznókaraj, 30 dkg ürücomb csont nélkül, 1 db kis füstölt csülök, 20 dkg füstölt kolbász, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 15 dkg szalonnabor, 5 dkg zsír, 60 dkg nagy szemû fehérbab, 2 fej vöröshagyma, 1 db kis sárgarépa, szegfûszeg, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 4 dkg só, kakukkfû, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 szál zellerzöld, 2 dl húsleves, 12 dkg zsemlemorzsa.

  • Bolognai varázs

    Hozávalók: 10-12 dkg bacon, 30 dkg darált hús, 50 dkg paradicsommártás (konzerv vagy paradicsomból), 2 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 kanál cukor, oregánó vagy reszelt parmezán sajt, só,bors, spagetti tészta;

  • Sajtleves csiperkegombával

    Hozzávalók: 20 dkg natúr tömlõs sajt, 10 dkg csiperke (champion) gomba, 1 csomó tavaszi hagyma, 1 evõkanál friss bazsalikom, 5 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 2 evõkanál liszt, 2 dkg margarin, õrölt fehérbors, só.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, só, bors

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket. Minden csésze aljába egy evõkanál tejföl öntünk egy szelet libamájat teszünk bele, (lehet helyettesíteni csirkemájjal is), vagy egy kávéskanál darált sonkát, majd egy friss tojást ütünk rá.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor.

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 50 dkg reszelt fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, törött bors, só.

  • Szilvás piskóta

    Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.

  • Körözöttel töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.

  • Rizses paradicsomleves

    Rizses paradicsomlevesA rizses paradicsomleveshez először 1 evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig. Ezután vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd tovább kevergetve engedjük fel 1,4 liter paradicsomlével. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és 8 dkg mézet. Tegyünk bele fél diónyi vöröshagymát, és egy szál előzőleg megmosott zellerzöldet. 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. 6 dkg megmosott rizst is tegyünk bele. Ebben az esetben addig kell főzni, amíg a rizs megpuhul, és időnként keverjük meg, nehogy a rántás leégjen.

  • Tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Ördögpirula

    ÖrdögpirulaA vizet a vajjal , sóval, 1 dkg cukorral főzzük. Ha forr, a lisztet folytonos kavarással belefőzzük, és addig keverjük míg az edénytől elválik. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. 4 egész tojást és 2 tojás sárgáját egyenként belekeverünk, egyenként 4-5 perces keveréssel. A tepsit vékonyan kizsírozzuk, és a masszát fél cm vastagságúra elkenjük. A diót 10 dkg cukorral és a rummal összekeverjük, és a 40 szem kimagozott meggyet ezzel megtöltjük. Az így megtöltött meggyszemeket egymástól olyan távolságra rakjuk a tésztára, hogy kockára vagdosva gombóccá lehessen alakítani.

  • Karfiol saláta

    HozzávalMártáshoz: tojás 4 db, olaj 2 ek. mustár 2 kk., ecet 1 ek, tejföl 1 dl, kapri 2 dkg, só, bors 1-1 késhegynyi.ók: karfiol 0.5 kg, só 4 dkg.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Az adalékanyagokról

    Az adalékanyagok megjelenése elsõsorban az élelmiszerek ipari méretû feldolgozásához, a nemzetközivé vált élelmiszerpiachoz kapcsolódik. A fogyasztói társadalomban az élelmiszer áruvá vált, amelyet iparszerûen, jó minõségben, gazdaságosan kell elõállítani, elosztani (azaz tartóssá és szállíthatóvá tenni).

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...