Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
lábasba, hideg vízbe téve a babot, babérlevéllel ízesítve, lefödve, mérsékelt tûzön felfõzzük. Ekkor a bab tetejére tesszük a sertés- és marhahúst, a csülköt, a lábat, egészben a vöröshagymát, a fej fokhagymát és a kimagozott pirospaprikát. Ha szükséges, még annyi forró vizet öntünk rá, hogy a húsokat ellepje.
Megsózzuk, és megborsozzuk. Lefödve, takaréklángon kb. 2 és fél órán át, fõzzük, néha leszedve a habját. Az esetlegesen elfõtt levet forró vízzel pótoljuk. A karikákra szeletelt kolbászokat a fõzés befejezése elõtt 15 perccel tegyük a lábasba. Amikor elkészült - puha a bab és a hús -, kidobjuk belõle a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet.
Levesestálba tesszük a babot, tetejére a kicsontozott húsokat, és a levével leöntve tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított kenyérszeleteket is. A Fabada Asztúria leghíresebb ételkülönlegessége. Valódi ízeit akkor élvezhetjük igazán, ha cserépedényben készítjük el, és a lehetõ leghosszabb ideig fõzzük, illetve lefödve sütjük. A többszörös felmelegítés egyre ízletesebbé teszi.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!