Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Amíg a rizs fõ, 30 dg gombát folyó vízben megmosva szeleteljünk fel, és 0, 5 dl olajon pirítsuk meg. Porózus erdei gomba használata esetén öntsünk hozzá még egy kis olajat, hogy sütés közben ne száradjon ki.
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és a megpirult gomba közé keverve dinszteljük üvegesre. Ha kész, negyed mokkáskanál sóval és negyed mokkáskanál õrölt borssal fûszerezzük, majd keverjünk bele egy kis csokor apróra vágott petrezselymet. Az egzotikus ízeket kedvelõk adhatnak hozzá kevés curryt vagy Vegetát is, ezt azonban célszerûbb a rizs fõzõvizébe tenni.
Az így elkészített gombát villával keverjük hozzá a rizshez, és fedõ nélkül fõzzük még pár percig. Melegen tálaljuk. Hûtõszekrényben tároljuk. Ha másnapra marad, öntsünk alá kevés vizet, és fedõ alatt gõzöljük át, mert nagyon kiszárad. Igen ízletes ételeket készíthetünk gombából paprikás fûszerezéssel is.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!