rss
  • Sertésborda sütõtökkel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 csontos sertésborda, só, bors, 400 g sütõtök, 1 vastagabb póré, 1 piros húsú nagy paprika, 4 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor snidling, 1 evõkanál szójaszósz, 1 késhegynyi chili (csípõs paprika).

    A húst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm-es csíkokra aprítjuk.

    A hússzeleteket megszórjuk õrölt borssal, gyömbérrel, és 2 evõkanál felforrósított olajban, mindkét oldalukon 5 - 5 percig sütjük. Átteszzük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk.

    A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldségeket és erõs tûzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört foghagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chilit, mérsékelt tûzön további 5 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás libamáj

    Hozzávalók: 40 dkg libamáj, 25 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 evõkanál libazsír, (vagy 2 evõkanál olaj), 1/2 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Kocsonya

    Hozzávalók:

    - 1 közepes csülök
    - 1 füstölt csülök
    - 1 disznóláb (köröm)
    - 1 disznófarok
    - 3 sárgarépa
    - 2 fehérrépa
    - zeller
    - 1 fej fokhagyma
    - kömény és szemesbors, gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
    - só (nem sok)
    - 2 chilipaprika
    - 1 nagy fej vöröshagyma

    A díszítéshez:

    - keménytojás
    - pirospaprika
    - citrom

  • Mézes borleves

    Hozzávalók:

    8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz

  • Sajtos zöldségremegõs

    Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 15 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 10 dkg morzsolt kukorica, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 2 dkg vaj, só õrölt bors.

  • Habart krumpli leves

    Hozzávalók: 1 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 ek pirospaprika, babérlevél, õrölt bors, 1 db tárkony, 1 csipet bazsalikom, 1 csipet borsikafû, 1 mk liszt, 1 mk tejföl, 1 ek tej, 1 dl étolaj.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Citromos csirkeleves

    Hozzávalók:

    - fél kg csontos csirkemell
    - 20 dkg sárgarépa
    - 15 dkg petrezselyemgyökér
    - 5 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg zellergumó
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 ek liszt
    - 4 dkg margarin
    - 1 dl tejszín
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db citromlé
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet tengeri só

  • Finom sajtos

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 15 dkg margarin, 3 kanál tejföl, tojás a kenéshez, 2 dkg só.

  • Babos köret pikánsan

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb hagyma
    - 1-1 zöld és piros húsú paprika
    - 2 vörösbab konzerv

    Mártáshoz:

    - 10 evk ketchup
    - 2 evk barna cukor
    - 1 kk. fűszerkeverék
    - 1 kk. mustár
    - chili paprika

  • Majonézes marhanyelv

    Hozzávalók:

    1 darab marhanyelv vagy 2 darab disznónyelv (a disznónyelv hamarabb elkészül és könnyebb megtisztítani, viszont nem annyira mutatós, mint a marhanyelv), 2 -3 cikk fokhagyma, szemes bors, borókabogyó, 2 kisebb babérlevél, só, házilag készített majonéz és tejföl

  • Sajtos, sós rúd

    Sajtos, sós rúdA hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig hagyhatjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Margarinnal kikent és kilisztezett sütőbe tesszük. Közepes hőfokon sütjük, amíg szép színe nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll. Aki szereti tehet még rá köménymagot vagy szezámmagot is. Esti ropogtatnivalónak kiváló csemege.

  • Olajos-citromos mártás

    Hozzávalók: 3 rész olaj, 1 rész szûrt citromlé, só, törött bors keverék.

  • Fejes saláta hússal, majonéz nélkül

    Hozzávalók: 12 dkg fõtt marhahús v. sült hús, 2 db fejes saláta (szép nagy), 15 dkg friss paradicsom (apró, kemény húsú), újhagyma, só, törött bors, mustár, ecet, citromlé, olaj, zöldpetrezselyem.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Diós béles

    Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütõporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg zsír.

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Capri saláta

    Hozzávalók: 20 dkg mozzarella sajt, 25 dkg közepes paradicsom, 2 ágacska
    bazsalikom, olívaolaj, só, bors, tálaláshoz lollo rosso salátalevelek.