2024.04.16. - Csongor

Sertésborda sütõtökkel

Hozzávalók: 4 csontos sertésborda, só, bors, 400 g sütõtök, 1 vastagabb póré, 1 piros húsú nagy paprika, 4 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor snidling, 1 evõkanál szójaszósz, 1 késhegynyi chili (csípõs paprika).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm-es csíkokra aprítjuk.

A hússzeleteket megszórjuk õrölt borssal, gyömbérrel, és 2 evõkanál felforrósított olajban, mindkét oldalukon 5 - 5 percig sütjük. Átteszzük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk.

A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldségeket és erõs tûzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört foghagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chilit, mérsékelt tûzön további 5 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!