2024.03.29. - Auguszta

Csirke tojásban

Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A csirkéket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és kettõbe vágjuk, így összesen 4 darabot kapunk. Megsózzuk. A tojást habosra verjük, belekeverjük a sót és a borsot.

A csirkedarabokat egyenként megmártjuk a borsos tojásban, majd 170 fokra felhevített olajba téve, 8-10 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. A megsült húst melegen tartjuk. 2 evõkanálnyi olajat beleöntünk egy nagy serpenyõbe, felforrósítjuk, majd jó egy deci vizet hozzátöltünk és felforraljuk. A maradék borsos tojást vékony sugárban beleöntjük.

A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Folytonosan kevergetve a mártást jól kiforraljuk, végül a tálra rakott sült csirkehúsra ráöntjük. Vajas galuska vagy fõtt csuszatészta illik hozzá. Kissé hosszadalmas a készítése, de megéri a fáradságot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!