2024.03.29. - Auguszta

Pacalpörkölt 1.

Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evõkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 2 szál zellerzöld, 2 evõkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután az ecetes vizet leöntöm, a pacalt leöblítem, majd forrásban lévõ vízbe dobom. Az újraforrástól számított 10 percig fõzöm, majd leszûröm, és hideg vízzel leöblítem. Ezután fogok hozzá a tulajdonképpeni étel készítéséhez.

Az elõfõzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tûzrõl lehúzva

belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evõkanál vizet. A tûzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom. Fedõ alatt majdnem puhára fõzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zellerzöldet.

Liszttel elkevert fél dl vízzel besûrítem, és jól kiforralom, közben folytonosan kevergetem. (Aki szereti a csípõs ízeket, az fûszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.)
A már egészen kihûlt ételt adagokra osztom, és a mélyhûtõben lefagyasztom. Miután a pacal készítése elég hosszadalmas, egyszerre nagyobb adagot is érdemes fõzni belõle.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!