Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az elõfõzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tûzrõl lehúzva
belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evõkanál vizet. A tûzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom. Fedõ alatt majdnem puhára fõzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zellerzöldet.
Liszttel elkevert fél dl vízzel besûrítem, és jól kiforralom, közben folytonosan kevergetem. (Aki szereti a csípõs ízeket, az fûszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.)
A már egészen kihûlt ételt adagokra osztom, és a mélyhûtõben lefagyasztom. Miután a pacal készítése elég hosszadalmas, egyszerre nagyobb adagot is érdemes fõzni belõle.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!