rss
  • Tojások csészében

  • Share on Tumblr

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket.

    Minden csésze aljába egy evõkanál tejföl öntünk egy szelet libamájat teszünk bele, (lehet helyettesíteni csirkemájjal is), vagy egy kávéskanál darált sonkát, majd egy friss tojást ütünk rá.

    A tojásokat megsózzuk egy kanál tejföllel meglocsoljuk és így tesszük be a tepsit forró sütõbe, addig sütjük, amíg a tojások lágytojás keménységûek lesznek.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Saláta mix feta mártásban

    A salátába kerülõ zöldségeket vágja 1 cm-es kockára, a fokhagymát zúzza péppé és sózza meg.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg tészta
    - 60 dkg kukorica
    - 30 dkg cukorborsó
    - 40 dkg sajt
    - 40 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg savanyú uborka
    - 4 db tojás
    - 3 dl tejföl
    - 2 dl majonéz
    - 2 teáskanál mustár
    - só
    - bors

  • Rakott krumpli tejszínnel

    Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 5 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál ételízesítõ por, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál õrölt bors, 3 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin) a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Fûszeres grillcsirke

    Hozzávalók: 2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evõkanál olaj.

  • Boszorkánykonyha: A csábítás receptjei

    Boszorkányunk, Brigitte 100 receptet kínál a boszorkánykonyhából: nincs élethelyzet, amire ne akadna bûbája.

    Megosztja velünk a titkot, hol gyûjthetjük be a receptek hozzávalóit, pontos elkészítési idõt szab meg - egyik szemünk az órán - majd irány az üst!

    És mindezt boszorkánytitkokkal fûszerezi: a bûbájos varázsigéktõl a varázslatig, a szépen terített asztal igézõ hatásától az érdekfeszítõ legendákig megadja a beszélgetés sava-borsát...

  • Gyümölcs saláta

    Hozzávalók: 1 db alma, 1 db répa, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db kivi.

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Paprikás burgonya

    8-10 burgonyát meghámozunk, megmossuk s apró kockákra vágjuk.

  • Túrós paprika

    Hozzávalók:

    4 db paprika, 8 szelet gépsonka, negyed kg túró, 1 dl tejföl, csipetnyi só, törött bors, pirospaprika

  • Csirkés-brokkolis tészta

    Csirkés-brokkolis tésztaA húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk

  • Mit (t)egyek, hogy lefogyjak?

    Az egészséges táplálkozásról és különösen a fogyókúráról megszámlálhatatlanul sok könyv áll az Olvasó rendelkezésére.

    Nehezebb a módszerek dzsungelében megtalálni a megfelelõt, mint bármelyiket végigcsinálni.

    Olyan könyvet tart a kezében a Kedves Olvasó, melynek segítségével nem lehet hatalmas túlsúlytól megszabadulni néhány hét alatt, azt sem ígéri, hogy a tévé elõtt ülve is sikerül, sõt, azt sem, hogy elég mindössze egy doboz kapszula a célért.

  • Karalábéfõzelék

    1 kg zsenge karalábét hámozzunk meg, majd megmosva káposztareszelõn reszeljük le. Keverjünk hozzá 1 evõkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük pár percig. Utána öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedõ alatt fõzzük max. fél óráig, amíg megpuhul.

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Matrózkolbász

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt sertéshús (csont nélkül), fél citrom reszelt héja, kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál szardellapaszta, 2 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál csípõs pirospaprika, ugyanennyi édes pirospaprika, fél dl sör, mokkáskanálnyi törött fekete bors, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Házi hamburger

    Hozzávalók (kb. 6 húspogácsához): fél kg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 evõkanál majonéz, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint fûszerek: gyömbér, paprika, szegfûszeg, chili…;

  • Hajdú sajt

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 1 mk currypor, csipet õrölt szerecsendió, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, ízlés szerint só.

  • Tejszines csirke

    Hozzávalók:

    1,5 kg feldarabolt csirke, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 1 eroleveskocka, 5 dl száraz fehérbor, 2dl tejszín, 40g vaj, só, bors