2024.03.29. - Auguszta

Brokkoli boros bundában

Hozzávalók: 80-90 dkg brokkoli, kb. 2 dl fehérbor, 8-10 dkg liszt, 3 dkg olaj, 2 tojásfehérje, csipetnyi só; a sütéshez: olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A brokkolit rózsáira szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk, és enyhén sós vízben félpuhára fõzzük. Szûrõlapát segítségével a fõzõvízbõl kiszedjük, lecsöpögtetjük és lehûtjük. A lisztet kevés borral simára keverjük, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd annyi borral hígítjuk fel, hogy sûrû palacsintatésztát kapjunk.

A tojásfehérjébõl csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és a palacsintatésztába keverjük. Az elõkészített brokkolit a masszába forgatjuk, és bõ, forró olajban kisütjük. Melegen, párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!