rss
  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

  • Share on Tumblr

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

    Hozzávalók:
    3 paprika (lehetõleg 1 sárga, egy piros, egy zöld húsú)
    3 ek borecet
    1 tk méz
    4 ek olaj
    40 dkg szõlõ (lehetõleg apró magokkal)
    12 dkg juhsajt


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgadinnyelé Amanda módra

    Hozzávalók: 1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye, 2 citrom leve, 30-40 dkg cukor.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Padlizsánkrém

    A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 egész zeller szára és levele (gumója nélkül), 25 dkg kemény, kicsi paradicsom, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 3 evõkanál olaj, bor- vagy gyümölcsecet, õrölt fehér bors, só, cukor ízlés szerint.

  • Tejfölös krumpli paprikás

    Hozzávalók: 800 g újkrumpli, 50 g finomliszt, 40 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, finomra vágott petrezselyem, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, õrölt fehér bors, kevés só.

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

  • Zengõi töltött rostélyos

    Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;

  • Bácskai rizses gomba

    Elõször készítsünk egy adag Párolt rizst. Amíg a rizs fõ, 1 diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 4 evõkanál olajon dinszteljük üvegesre. 4 db zöldpaprikát mossunk meg, daraboljuk fel kb. 0, 5 cm széles karikákra illetve 1 cm széles szeletekre, és tegyük a hagymához, majd fedõ alatt pároljuk puhára. Ha a paprika megpuhult, adjunk hozzá 2 közepes méretû lédús paradicsomot négyfelé vágva, és fõzzük tovább, amíg a paradicsom szétesik, majd fedõ nélkül süssük le zsírjára. Ezután folyóvíz alatt mossunk meg 20 dg gombát, és metéljük kb. 1 cm széles kockákra.

  • Spenótleves

    Hozzávalók:

    50 dkg fiatal paraj, 1 kukoricakonzerv, 1/2 fej vöröshagyma vékonyan fölszeletelve, 1/2 kávéskanál szardellapaszta, 2 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém, 2 kávéskanál pirospaprika, 7 dl csirkehúsleves (kocka vagy zacskó), só, egy kevés olaj

  • Paplanos csirkemell

    Lebõrözünk, kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet és az így kapott nyolc húsdarabot szeletté verjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 dkg vajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd tûzálló tálra egymás mellé fektetjük.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta;

  • Burgonyamártás

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 dkg zsír, egy kevés vöröshagyma, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 2-3 szem fehér bors, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, citrom vagy citrompótló, só ízlés szerint.

  • Almafõzelék

    A meghámozott és felszeletelt almát forrásban lévõ vízbe tesszük. Hozzáadjuk az ízesitõket: cukor, ecet, só. Ha az alma már puhul, a lisztet kevés hidegvízzel, vagy ha van tejfellel, összekeverjük és a forrásban lévõ fõzelékre öntjük. Egyszeri felforralás után a tûzrõl levesszük.

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Édesleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 fehérrépa, olaj, 1 csipet zsálya, borsika, õrölt szerecsendió, koriander, 1 szegfûszeg.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka.

  • Marinált zöldpaprika

    Hozzávalók: 1-1 zöld és sárga paprika, 7 ek olaj, 2 tk balzsamecet.

  • Rakott palacsinta

    Hozzávalók: palacsinta, vaníliás cukor, dió (cukros dió), cukros kakaó, tojásfehérje, baracklekvár.

  • Görögdinnye süti

    Hozzávalók:

    - 25 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált keksz
    - 25 dkg sütõmargarin
    - 1 csomag tortadara (csoki színû)
    - 1 csomag piros (pl. málnás) ételfesték
    - 1 csomag zöld ételfesték
    - 1 üvegcse zöldmandula aroma
    - kevés tej

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.