rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Borzas teasütemény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db tojásfehérje, csipetnyi borkõsav, 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen), 4 dl kukorica-, vagy zabpehely, 1 dl apróra vágott datolya, 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál vanília.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkõsavat és verjünk kemény habot belõle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben. Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban.

    A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. Egy kizsírozott tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175C°-os sütõben, 15 percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsibõl, ha már kihûltek.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Joghurtos padlizsán

    Hozzávalók: 3 padlizsán, olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 400 gramm joghurt.

  • Tojássaláta

    TojássalátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.

  • Gombasaláta

    1 kg gombát (csiperke, vargánya, rizike stb.) megtisztítunk, megmosunk, és a nagyságától függõen félbe vagy szeletekbe vágunk. Tálba tesszük, gyengén ecetes, sós vízzel leforrázzuk, és lefödve egy óra hosszat állni hagyjuk.

  • Salsa verde tésztaszósz

    Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.

  • Almatorta hercegnõ módra

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg leveles vajastészta, 5 db jonatánalma, 5 dkg vaj kevés fahéj, 5 dkg porcukor, 3 dkg mazsola.

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej, 115 ml tej, 1 tojás, 1 tk. vaníliaaroma, 450 g liszt, 25 g kókuszreszelék, 1/2 tk. só, 50 g cukor, 40 g vaj, 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Ananászos túrókrém pohárban

    Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.

  • Ricottás-spenótos cannelloni

    Hozzávalók: 50 dkg ricotta, 30 dkg spenót, 1 tojás, 10 dkg reszelt parmezán, mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, bazsalikom, olívaolaj, 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta;

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete vagy zöld tea, 2 evõkanál nádcukor, fahéj, 1 csipetnyi vanília.

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Kukoricás palacsinta

    Hozzávalók: 130 gramm finomliszt, 1 és fél csomag sütõpor, 1 evõkanál cukor, 2 csésze kukoricaszem, 1 csésze tej, 2 nagy tojás, kevés olaj a sütéshez, 10 dkg olvasztott langyos vaj.

  • Erdélyi tüdõs hurka

    Hozzávalók: 1 kg máj, fél kg háj, 1 kg tüdõ, 30 dkg tejben fõtt rizs, só, bors, szegfûbors, borsikafû.

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.

  • Banánlekvár

    Túlérett banánt használunk hozzá. Kilogrammonként 17 dkg cukorral összegyúrjuk a húsát, s lehetõleg vaslábasban sûrûre fõzzük.

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Burgonya metélt

    Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...