2024.03.29. - Auguszta

Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg sertéshús, 10 dkg rizs, 3 dl tejföl, 30 dkg füstölt kolbász, pirospaprika, törött bors, majoránna só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A savanyú káposztát szükség szerint kissé leöblítjük és kicsavarjuk. Zsírban apró, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a káposztát és fedõvel letakarva félig puhára, pároljuk.

Egy másik edényben zsírt hevítünk, ebben a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és a ledarált sertéshúst beletéve, mérsékelt tûzön pároljuk. Sóval, törött borssal, majoránnával fûszerezzük. Miután mindent elõkészítettünk, megfelelõ nagyságú mélyebb tepsit vagy lábast zsírral kikenünk.

A roppanó puhára párolt káposzta egyharmad részével az edényt kibéleljük. Erre szétterítjük a félig megpárolt rizs felét, majd rásimítjuk a hús fele részét. Így végezzük sorba a rétegezést, ügyelve arra, hogy mindegyik réteget gazdagon meglocsoljuk tejföllel. Az egyes rétegek közé szórjuk a karikára szelt füstölt kolbászt. Végezetül az egészet káposztával beborítjuk és a tejfölben feloldott pirospaprikával, meglocsoljuk. Középmeleg sütõben letakarva készre sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!