rss
  • Dán húspogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
    1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

    loading...

    A marhahúst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráljuk, hogy egészen pépes legyen, majd összegyúrjuk a tejjel, a felvert tojással, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen és az összes folyadékot, felszívja. Nedves kézzel apró gombócokat alakítunk belõle, kevés lisztben megforgatjuk, és a forró olajban 4-5 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. Leszûrjük, kisebb tepsire szorosan egymás mellé rakjuk. Leöntjük a tejjel és a tepsit alufóliával szorosan, befedjük. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk.

    20 percnyi párolás után a gombócokat megforgatjuk és újabb 20 percig, pároljuk. Mire elkészül, a tejbõl csak sûrû mártás marad, a hús fantasztikusan finom lesz. Salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Csak melegen jó! Kissé munkaigényes, de különleges.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkeleves gombás raviolival

    Hozzávalók a leveshez: 1 csirke, 1 csomag vegyes zöldség, 1 hagyma, só, bors, sáfrányos szeklice. A raviolihoz: 25 dkg gomb, 25 dkg hagyma, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 30 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, só, bors.

  • Fish and chips

    Hozzávalók: napraforgóolaj bõven (magas falú edény fele), 300 g liszt, 300 g tõkehalfilé (lehet fagyasztott is), 1 csomag sütõpor, 2 doboz (1 liter) sör, 500 g fagyasztott sült burgonya, só, bors.

  • Olasz rizsleves

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 15 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, kelkáposzta, zeller, bab, szárnyas máj, zúza, só, bors, reszelt sajt, 5 dkg vaj, szerecsendió, zöldpetrezselyem.

  • Pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Appel Jack Daisy

    Hozzávalók: 5 cl Calvados, 3 cl citromlé, 1/2 kávéskanálnyi porcukor, 1 öntet grenadine, citromhéjspirál, narancshéjspirál, szódavíz.

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

  • Diós vajaskifli

    Tésztához: 500 g liszt, 30 g élesztõ, 1 ek cukor, 200 ml tej, 100 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 csipet só, 1 ek finomra reszelt citromhéj, ¼ tk kardamom.

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Garnélás Valentin falat

    Hozzávalók: toastkenyér, fõtt garnéla (mélyhûtött, vagy konzerv), vaj, zöld fûszerlevelek, limeszeletek.

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Citromos mignon házilag

    Citromos mignon házilagA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel.

  • Brokkolis rántotta

    Kevés olajon apróra vágott fokhagymát picit megpirítunk, a megpárolt brokkolit rárakjuk, megforgatjuk rajta, majd ráöntjük az egyénileg ízesített felvert tojásokat.

  • Tepsis káposzta 1.

    Hozzávalók 4 személyre: sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 csomag sütõpor (24 g), 1 teáskanál só, 1 evõkanál kristálycukor, 6 dl zsíros tej, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Szilvás muffin

    Szilvás muffinA tojásokat a kétféle cukorral jó krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, és jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a tejet és a rumot is. A lisztbe belevegyítjük a sütőport. A szilvát kisebb kockákra összevágjuk, és a lisztes keverékkel együtt a masszához adjuk. A muffinsütőt papírkosárkákkal kibéleljük, és az elkészített tésztákkal majdnem teletöltjük a formát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Előbb a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük a muffinokat.

  • Brassoi csirkezúza

    Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Vegyes sült zöldségek

    A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

loading...