2024.04.20. - Tivadar

Tejfölös, gombás sertésszelet

Tetszés szerinti mennyiségû hússzeleteket kiverünk, megsózunk, enyhén borsozunk, paprikázunk. Forró olajban éppen csak megforgatjuk, majd tejföllel kibélelt jénai tálba annyi szeletet teszünk, amennyi a tál alján elfér. Gombát vagdalunk rá, megszórjuk flekken fûszerkeverékkel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Majd tejföl, hús, gomba, vegeta következik, legfelülre tejföl kerüljön. (Vigyázzunk a sózással, mert a flekken fûszerkeverék és a vegeta is sós, a gomba pedig nem igen igényli a sózást!)

Alufóliával letakarjuk és kb. 50 percre a sütõbe tesszük.

Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, betesszük a sütõbe, de csak addig, amíg megolvad rajta a sajt.

Ameddig sül a hús, elkészítjük a köretet: rizs, rizi-bizi, galuska vagy sültburgonya illik hozzá.

Kiadós, laktató és nagyon finom, mennyiségeket azért nem írtam, mert mindenki döntse el, mennyit bír megenni a családja.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!