rss
  • Zöldborsófõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, fekete bors, 1 leveskocka, petrezselyemzöld, só.

    Az olajon a megtisztított borsót megpároljuk, (1 teáskanál cukrot szórhatunk rá, hogy a zöld ízét elvegye), liszttel megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne túl sûrû fõzeléket kapjunk.

    Beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára fõzzük. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Van, aki tejjel hígítja, aki napközis koszton nõtt fel, így szereti.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csülök egytál

    Hozzávalók: 2 csülök, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 vöröshagyma, bors, szerecsendió, só.

  • Vegyes saslik

    Hozzávalók: 40 dkg szûzpecsenye, 40 dkg bélszín (gy.k.: ezek ugyanazon alkatrészek, csak más állatból), 20 dkg füstölt szalonna, 25 dkg gombafej, 30 dkg hagyma, grill fûszerkeverék (Kotányi).

  • Barackos morzsolt torta

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1/8 liter langyos tej, 3 dkg olvasztott vaj, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1/4 kávéskanál só. A borításhoz: sárgabarackkonzerv (kb. 40-50 dkg), 60 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 egész citrom reszelt héja, 4 evõkanál étkezési keményítõ.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók:

    kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve), 2 tojás, 2-2 dl tejföl és tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika és só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi õrölt borókabogyó.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Gesztenyés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2csg sütõpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefõtt.

  • Balatoni töltött sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szõlõ, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.

  • Turós lepény

    Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehetünk belé, hogy összegyúrás után könnyen el lehessen a deszkán nyújtani; még pedig igen vékonyra nyújtsuk; egy jó késfoknyinál vastagabb ne legyen.

  • Sárgarépa saláta-almával

    Hozzávalók személyenként: 2 dkg alma, 3 dkg sárgarépa, kevés méz és citromlé.

  • Túrós spagettiropogós

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 20 dkg túró, 5 db tojássárga, 2 dkg só, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Almás táska

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütõpor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1-2 dl tej. A töltelékhez: 1 kg finom alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fahéj.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Indonéz Sajtmártás

    Végy hozzá 2,5 dl tejszínt, 3 dkg krémsajtot és 1 kávéskanál curryt.

  • Angol karácsonyi sütemény

    Hozzávalók: 22 dkg margarin, 22 dkg cukor, 22 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 ek.rumaroma, 2 vaníliás cukor, csipet só, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg aszalt gyümölcs,esetleg mogyoró,dió keveréke aprítva.

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb.1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

  • Gyümölcsös kekszes

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé

  • Marhapörkölt

    Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.