rss
  • Zöldborsófõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, fekete bors, 1 leveskocka, petrezselyemzöld, só.

    loading...

    Az olajon a megtisztított borsót megpároljuk, (1 teáskanál cukrot szórhatunk rá, hogy a zöld ízét elvegye), liszttel megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne túl sûrû fõzeléket kapjunk.

    Beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára fõzzük. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Van, aki tejjel hígítja, aki napközis koszton nõtt fel, így szereti.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Babbal sült libacomb

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fehér gyöngybab
    - 4 db kisebb libacomb
    - 5 evõkanál olaj
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 púpozott kiskanál pirospaprika
    - 1 csapott evõkanál só
    - 1 mokkáskanál õrölt bors
    - 1 evõkanál liszt

  • Borzas teasütemény

    Hozzávalók: 2 db tojásfehérje, csipetnyi borkõsav, 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen), 4 dl kukorica-, vagy zabpehely, 1 dl apróra vágott datolya, 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál vanília.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, sö,1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Rokfortos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 50 dkg sima liszt
    - 20 dkg zsír
    - 20 dkg porcukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 tojás
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 1 púpos evõkanál kakaópor
    - 1 dl tej

    A tetejére:

    - 6 dkg tortabevonó
    - 2 dkg margarin

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

  • Pikáns Káposzta bajor módra

    Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.

  • Somogyi kelt fánk

    Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 1-2 l tej, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, 2 kanál cukor, kevés olaj.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Epres dinnyesaláta szõlõvel

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g eper, 600 g sárga vagy cukor dinnye, 200 g szõlõ, 2 ek. akácméz, 100 ml Tokaji Szamorodni édes bor, mentalevél.

  • Angol kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 100 ml whisky, 1/8 l habtejszín 2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj, 1 kk. vaníliás cukor, bõ 1/2 l forró víz.

  • Sissy torta

    Hozzávalók: A tésztához: 7db tojás sárgája, 60 g porcukor, (kihabosítani) 7 db tojásfehérje, 60 g kristálycukor,(kemény habnak) 70 g liszt, 10 g sütõpor, 70 g pirított darált mandula. Krémhez: 50 g vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor. Díszítéshez: 150 g étcsoki, 50 g pirított mandula, 50 ml Sissy krémlikõr.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

  • Párolt savanyú káposzta

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

  • Brokkolis csirkemell

    Brokkolis csirkemellA megtisztított csirkemellet vékony csíkokra összevágjuk és a megforrósított olajra tesszük pirulni. Közben a darabokra szedett brokkolit körülbelül 30-35 percig pároljuk. Ha a csirkemell már majdnem teljesen átsült, ráöntjük a szója szószt és megszórjuk a zöldfűszeres ételízesítővel. (A fűszerkeverék elég sós ezért nem kell külön sózni az ételt, mert akkor már túl sós lesz.) Amikor jól összekevertük, egy kicsit még összepirítjuk (csak pár percig), majd hozzáadjuk a puhára párolt brokkolit és jó alaposan átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

loading...