2024.03.29. - Auguszta

Tepsis kelkáposzta

Hozzávalók (4 személyre): 70 dkg kelkáposzta, 2 nagy, héjában fõtt burgonya, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 db egész tojás, 1 teáskanál édes piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi törött köménymag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd bõ, forrásban lévõ, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 5 percig fõzzük, ezután ismét lecsöpögtetjük. Elõkészítünk egy kisebb, mélyebb tepsit és 1 dkg-nyi margarinnal kikenjük az alját.

Amíg a kelkáposzta fõ, a tojásokat habosra felverjük, összekeverjük a tejföllel, a felolvasztott, de már nem meleg margarin felével, a reszelt sajttal és a fele zsemlemorzsával. Sóval, borssal, köménymaggal és pirospaprikával ízesítjük. A fõtt burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.

A kikent tepsi alján elterítünk egy vékony réteg kelkáposztát, erre kevés sajtos-morzsás mártást kenünk, ezt burgonyakarikákkal betakarjuk. Erre ismét mártást teszünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére rászórjuk a megmaradt zsemlemorzsát, és rálocsoljuk az olvasztott margarint. Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg egyenletesen szép pirosra sül a teteje is. Kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!