rss
  • Egyszerû lángostészta

  • Share on Tumblr

    Az élesztõt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
    Hûtõben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk.

    loading...

    Hozzávalók:
    1 kg liszt,
    1 ek. só,
    1 pohár tejföl,
    3 tojás,
    4 dkg élesztõ,
    3 dl tej.

    Ezt követõen olajos kézzel kinyújtjuk a tésztát tükörtojás nagyságúakra, és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát kisütjük. Forrón, fokhagymával jól bedörzsölve, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Gyorsan elkészíthetõ, ám ízletes, vendégvárónak alkalmas.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára. A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk.

  • Pulykaragu leves

    Pulykaragu levesAz olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Máj portugál módra

    Borjú- vagy marhamájszeleteket lisztben megforgatunk. (Vigyázat: a májat csak a sütés után szabad megsózni!) Két nagy fej hagymát apróra vágunk, kb. 1/2 kg zöldpaprikát kicsumázunk, ha erõs, kiszedjük az erét, majd vékony csíkokra vágjuk.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg paprikáscsirke, 2 pohár tejszín, 5 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Egres dzsem whiskyvel

    Elkészítése: Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük.

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Rakott patiszon

    Hozzávalók: 1-2 patiszon, 40 dkg darált hús, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 közepes fej hagyma, pirospaprika, só, bors.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Roston sült csirkeszárny

    Hozzávalók:

    24 tisztított csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípõs hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1 1/2 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1 1/2 dl citromlé, 2 ek. fenyõmandula vagy mandula apróra vágva

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Vagdalthús fõtt burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg marhahús, 1 kisebb nagyságú burgonya puhára fõzve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, kevés reszelt hagyma, 1 fél kapart fokhagyma, ízlés szerint fehérbors, só.

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Badacsonyi szõlõsaláta

    Hozzávalók: fél kg szõlõ, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek dió, 1 ek porcukor.

  • Olasz sonkás falatkák (Tartine al prosciutto)

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Boros narancskocsonya vaníliamártással

    Hozzávalók: 2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz. A mártáshoz: 1 csomag fõzés nélkül elkészíthetõ vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.

  • Tejfölös újburgonya

    2 evõkanál olajon megpirítunk l-2 kis fej, apróra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta egy kiló, héjától ledörzsölt, nagy :kockára vágott újburgonyát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, megsózzuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, puhára pároljuk.

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

loading...