2024.04.23. - Béla

Kókuszos gyümölcsrizs

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gömbölyû szemû rizs, 40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.) 8 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2 lap fehér zselatin, 1/2 rúd vanília. A mártáshoz: 10 dkg málna, 1 filter zöld tea, 6 dkg cukor, 1 friss mentaág.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst 3 dl, enyhén sós vízben megfõzzük. 1 dl vizet a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével sziruppá fõzünk. Belekeverjük a kókuszreszeléket is. Amikor a rizs megpuhult és még forró, belekeverjük a szirupot, majd letakarva kihûtjük.

A zselatint 1,5 dl meleg vízben feloldjuk. A mártáshoz a zöld teát 2 dl forró vízzel leforrázzuk, belekeverjük a cukrot is és kb. 5 perc alatt sziruposra fõzzük.

Kihûlve belekeverjük a felaprított mentaleveleket és a villával szétnyomott málnát. Ízlés szerint átpasszírozzuk. A kihûlt kókuszos rizsbõl evõkanálnyi adagokat kiveszünk, ovális alakúra formázzuk és tálra tesszük.

Beborítjuk valamilyen vékonyan felszeletelt gyümölccsel és megkenjük a zselével. Szilárdulásig hûlni hagyjuk. A málnás teamártással - és ha van, gyömbérlekvárral kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!