2024.04.18. - Andrea, Ilma

Citromfelfújt

4 kis agyag sütõformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evõkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
1 citrom
negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás

cukor

A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evõkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 percig együtt forraljuk. A tûzrõl levéve belekeverjük a vajat, és 15 percig hûtjük.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidõben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az elõkészített formába töltjük. Cukorral megszórjuk, és meleg sütõben aranyszínûre sütjük. Melegen kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!