2024.04.19. - Emma

Cibereleves

Hozzávalók: 1 l búzakorpa, só, 1 vastag szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marék rizs vagy köleskása vagy metélt tészta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A búzakorpát 2 l vízzel leforrázzuk, megsózzuk, langyosra hûtjük és egy nagyobb üvegbe öntjük. A kenyeret megpirítjuk és a langyos korpás lébe tesszük. Meleg helyen tányérral lefedve érleljük. 3-4 nap alatt megsavanyodik, ekkor a kenyeret kiszedjük és a levet lemerjük a korpáról.

Ha túl savanyú, vízzel hígítható. Kis zsiradékban apróra vágott hagymát dinsztelünk, ráöntjük a levet és felforraljuk. Belefõzzük a rizst, a kölest vagy a tésztát. Borssal ízesítjük. Tojással elkevert tejfölre merjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!