A csicseriborsót - bár ez kevésbé ismert róla -, bagolyborsónak is nevezik. A bab és a lencse mellett a harmadik legfontosabb hüvelyes, Kis-Ázsiából indult hódító útjára. A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvezõ, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A nyers csicseriborsó emészthetetlen méreganyagokat tartalmazhat, ezért felhasználás elõtt mindenképpen szükséges beáztatni, és az elsõ áztatólevet leönteni. Fõzni csak friss vízben szabad.
A többi hüvelyeshez hasonlóan sokoldalúan felhasználható. Készíthetõk belõle fõzelékek, levesek, pástétomok és salátákhoz is kiváló alapanyag. Az indiai és arab egytálételekben igen gyakran megfordul, többek között azért is, mert a vegetáriánus étkezésben kiváló húspótló. Sok helyen a csicseriborsót lisztté õrlik, és ily módon használják fel. A csicseriborsóliszt a gluténmentes diétában is kiválóan alkalmazható.