Ugyanakkor a szakértõk felhívják a figyelmet, hogy a vizsgálat kimondottan az ételekre vonatkozik, nem pedig a magnézium-kiegészítõ tablettákra – írja a Reuters. 'Az élelmi magnéziumbevitel fordítottan arányos a szélütés kockázatával' - mondta Susanna Larsson stockholmi kutatásvezetõ.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tanulmány megállapította, hogy minden 100 milligramm, naponta élelmiszerrel bevitt magnézium kilenc százalékkal csökkenti a stroke kockázatát. Az elemzésbe bevont amerikaiak átlagosan 242 milligramm magnéziumot fogyasztottak naponta. A táplálkozási ajánlásokban ezzel szemben a 31 év feletti férfiaknak 420, a nõknek 320 milligramm magnézium elfogyasztását javasolják.
Forrás: OrientPress Hírügynökség