Egy tanulmány rámutatott, hogy az 150 százalékkal nagyobb eséllyel okoz élelmiszer-eredetû megbetegedést, mint a pasztõrözött tejek és tizenháromszor több a kórházban megfordulók aránya is.
A tejtermékekkel kapcsolatos megbetegedések 60 százaléka a pasztõrözetlen tejek fogyasztására, míg 39 százalékuk a pasztõrözöttekre vezethetõ vissza.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Azt is megállapították, hogy ahol legálisan árusították a nyers tejet, ott kétszer annyi volt az általa okozott megbetegedés, mint ahol illegális volt azok terjesztése. A pasztõrözetlen tej támogatói ugyanakkor azt mondják, az számos betegség ellen véd.
A pasztõrözetlen tejtõl megbetegedettek 60 százaléka 20 évnél fiatalabb volt, míg a pasztõrözött tejek által terjesztett járványok ennek a korosztálynak csupán a 23 százalékát támadták meg - írja a yourlife.usatoday.com.