2024.03.29. - Auguszta

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést
A legtöbben a pasztõrözetlen tejet tartják számon a legegészségesebb terméknek.

Egy tanulmány rámutatott, hogy az 150 százalékkal nagyobb eséllyel okoz élelmiszer-eredetû megbetegedést, mint a pasztõrözött tejek és tizenháromszor több a kórházban megfordulók aránya is.

A tejtermékekkel kapcsolatos megbetegedések 60 százaléka a pasztõrözetlen tejek fogyasztására, míg 39 százalékuk a pasztõrözöttekre vezethetõ vissza.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

„Ez elég megdöbbentõ adat, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államok tejfogyasztásának nem több, mint egy százaléka nyers eredetû” - mondta Barbara Mahon, a CDC (amerikai Járványvédelmi és Megelõzési Központ) emésztõszervi betegségekkel foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese.

Azt is megállapították, hogy ahol legálisan árusították a nyers tejet, ott kétszer annyi volt az általa okozott megbetegedés, mint ahol illegális volt azok terjesztése. A pasztõrözetlen tej támogatói ugyanakkor azt mondják, az számos betegség ellen véd.

A pasztõrözetlen tejtõl megbetegedettek 60 százaléka 20 évnél fiatalabb volt, míg a pasztõrözött tejek által terjesztett járványok ennek a korosztálynak csupán a 23 százalékát támadták meg - írja a yourlife.usatoday.com.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!