A Norwichi Táplálkozáskutató Intézet munkatársai szerint a múltban jelentõs mértékben alábecsülték azoknak az antioxidánsoknak a jelentõségét, amelyek például az almában, barackban, vagy éppen a nektarinban találhatóak. Véleményük szerint ezeknek az úgynevezett polifenoloknak a szintje körülbelül ötször magasabb az említett gyümölcsökben, mint korábban gondolták.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Dr Paul Kroon, aki szintén közremûködött a tanulmány elkészítésében így nyilatkozott: „Ezek az anyagok a bélben az ott élõ baktériumok által olyan metabolitokra bomlanak, melyek elengedhetetlenek például az antioxidánsok mûködéséhez.” A tanulmány eredményeit publikáló cikk a Journal of Agricultural and Food Chemistry címû lapban jelent meg nemrég.