Magyarosabbá tehetjük vele az olasz makarónit, tálalhatjuk pirított hagymával és káposztával, ízletesebbé tehetjük vele a Jókai-bablevest, laktatóbbá varázsolhatjuk a burgonyalevesünket, de akár tésztába is öltöztethetjük. A variációk sokaságából mutatok most egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetõt körettel együtt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
- csülök,
- só,
- bors,
- kakukkfû,
- piros arany,
- fokhagyma,
- burgonya,
- paprika,
- sárgarépa,
- vöröshagyma,
- olaj,
- sör.
Egy-két nappal az elkészítés elõtt bepácoljuk a csülköt: beirdaljuk, sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, kakukkfûvel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hûtõbe tesszük.
Sütés elõtt egy tepsire helyezzük a csülköt, megkenjük egy kis piros arannyal, meglocsoljuk olajjal, és sörrel. Így hagyjuk állni egy óra hosszat. Pihentetés után a csülök mellé karikázunk krumplit, vöröshagymát, paprikát, sárgarépát, ezeket sózzuk, borsozzuk. A tepsit alufóliával lefedjük, hogy a hús jól megpuhuljon.
180 fokra elõmelegítjük a sütõt, majd a lefóliázott tepsit betesszük. Mindaddig fólia alatt sütjük, míg a csülök meg nem puhult, utána ropogósra pirítjuk.