2024.03.29. - Auguszta

Csülök Zsani módra

Csülök Zsani módra
Csülökbõl sokféle kiadós ételt készíthetünk. Az egyszerû tepsiben sült változata mellett, tucatnyi lehetõségünk van a csülök felhasználására.

Magyarosabbá tehetjük vele az olasz makarónit, tálalhatjuk pirított hagymával és káposztával, ízletesebbé tehetjük vele a Jókai-bablevest, laktatóbbá varázsolhatjuk a burgonyalevesünket, de akár tésztába is öltöztethetjük. A variációk sokaságából mutatok most egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetõt körettel együtt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
- csülök,
- só,
- bors,
- kakukkfû,
- piros arany,
- fokhagyma,
- burgonya,
- paprika,
- sárgarépa,
- vöröshagyma,
- olaj,
- sör.

Egy-két nappal az elkészítés elõtt bepácoljuk a csülköt: beirdaljuk, sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, kakukkfûvel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hûtõbe tesszük.

Sütés elõtt egy tepsire helyezzük a csülköt, megkenjük egy kis piros arannyal, meglocsoljuk olajjal, és sörrel. Így hagyjuk állni egy óra hosszat. Pihentetés után a csülök mellé karikázunk krumplit, vöröshagymát, paprikát, sárgarépát, ezeket sózzuk, borsozzuk. A tepsit alufóliával lefedjük, hogy a hús jól megpuhuljon.

180 fokra elõmelegítjük a sütõt, majd a lefóliázott tepsit betesszük. Mindaddig fólia alatt sütjük, míg a csülök meg nem puhult, utána ropogósra pirítjuk.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!