2024.04.25. - Márk

Gazdag galambleves

Gazdag galambleves
Egy finom, zöldségekben gazdag húsleves megfelel az egészséges táplálkozás kívánalmainak, mivel elegendõ energiát szolgáltat és tartalmazza a legfontosabb tápanyagféléket, mint a fehérjét (hús), szénhidrátot (tészta, burgonya), rostot (zöldségek), ásványi anyagokat és vitaminokat, melyek a levesben feloldódva könnyebben felszívódnak.

A húsleves a vasárnapi ebédek elmaradhatatlan fogása, amely sokféle húsból készülhet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húsokat megmosom, a zöldségeket megpucolom, a zöldeket összekötöm. A megfelelõ nagyméretû fazékba a húst felteszem fõni annyi hideg vízben, hogy bõven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely. Nagyon fontos, hogy amikor a leves habozni kezd, mindenképpen teaszûrõvel szedjük le a habot a leves tetejérõl, különben a levesünk zavaros lesz.

Amikor felforrt a víz, takarékra veszem, éppen annyira, hogy csak gyöngyözzön. Amikor már majdnem megfõtt a hús, akkor az elõkészített zöldségeket is beleteszem. Ízlés szerint sózom, ételízesítõvel és szemes feketeborssal ízesítem.

Grízgaluskával vagy levestésztával tálalom.

Hozzávalók:
3 fiatal galamb
4-5 db sárgarépa
4-5 db fehérrépa
1 db közepes karalábé
1 db közepes zellergumó
1 db nagy krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem összekötve fehér cérnával
1 csokor zeller zöldje összekötve fehér cérnával
1 db paradicsom (fagyasztott is lehet)
1 db zöldpaprika
10-15 szem egész feketebors
kevés zöldborsó
ételízesítõ

majoránna

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!