2024.03.29. - Auguszta

Hasznos eszközök és tanácsok a sütéshez

Hasznos eszközök és tanácsok a sütéshez
Ha végre van egy kis idõnk arra, hogy süssünk valami finomat, akkor jól jön, ha van néhány eszköz a segítségünkre. Ezekrõl semmiképpen ne mondjunk le, mert hasznosak lehetnek és megkönnyíthetik a munkánk, hogy a végén jól sikerüljön a sütink.

Igazi konyhatündérekké válhatunk, ha megfelelõ felszereléssel rendelkezünk a konyhában és tudjuk hogyan hasznosíthatjuk egy sütemény elkészítésénél vagy díszítésénél, és persze arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy hamarabb leszünk vele készen! Vágjunk is bele!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõformák használata, mivel ezeket védõréteggel látták el, kelt- és kevert tészták sütésénél megtakarítja számunkra a forma kizsírozását és morzsával való beszórását. Ragadósabb tészták esetében ez mégsem maradhat el. A teaszûrõ jól használható arra, hogy a süteményeket porcukorral beszórjuk.

A pirexbõl készült mûanyag nyújtófa piros gyûrûi a tészta vastagsága szerint állíthatók.

A habverõt kisebb mennyiségû hab felverésére vagy mártások keverésére használhatjuk.

A tésztalapát és a saroksimító hasznos eszközök a tészta készítésekor. A tésztalapáttal könnyen kiszedhetjük a maradék tésztát a tálakból vagy lábasokból, és használható az anyagok finom összekeveréséhez is. A saroksimító kiváló eszköz a tészta tetejének egyenletes elsimításához.

A kinyomó zsákokat és a hozzájuk tartozó fejeket igen jól használhatjuk díszítéshez, töltéshez és ragadósabb tészták elosztásához.

A rácsokat mázas sütemények esetében használjuk, hogy a még folyékony máz alul lecsöpöghessen. Ugyancsak jól használható eszközök a még meleg sütemények hûtésére, mert ezek egy sima lapra odaragadnának.

A mûanyag keverõtál, amelynek fogója van, s alja lekerekített, jelentõsen megkönnyíti munkánkat a kézi robotgéppel. Ha gumigyûrût teszünk az alja alá, azzal megakadályozhatjuk az edény csúszkálását.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!