2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ananásszal az egészségért

Ananásszal az egészségért
Ananász - gazdag vitaminforrás és fehérjebontó

Ezzel kapcsolatban ismeretes egy tévhit. Mégpedig az, hogy a gyümölcs friss húsában megtalálható hatóanyag a bromelin enzim, zsírégetõ hatással rendelkezik, azonban annál értékesebb fehérjebontó képessége. Magas rosttartalma miatt az ananászt ─ tévesen ─ negatív kalóriaként is említik, feltételezve, hogy szervezetünk a szívós rostokkal vívott küzdelem során több energiát használ fel, mint az ízletes növénybõl származó kalóriamennyiség.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha azonnali karcsúsodással nem is jár, az ananász fogyasztásának számos elõnye van. A már említett rostok jótékonyan befolyásolják a bélrendszer mûködését, és a vér koleszterin szintjét, ezáltal jó eredménnyel vethetõk be számos civilizációs betegség, pl. érelmeszesedés, szorulásos panaszok és egyes daganatos betegségek megelõzésében.

Emellett az ananász számos vitaminban (pl. C-vitamin, folsav) és ásványi anyagban (pl. kálium, magnézium) is bõvelkedik.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!