2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Grapefruit: Különleges citrusfélét az asztalra!

Grapefruit: Különleges citrusfélét az asztalra!
Kesernyés íze ellenére érdemes kóstolgatni ezt a különleges citrusfélét. Már csak vitamintartalma és fertõtlenítõ hatása miatt is.

A grapefruitot kesernyés íze miatt sokan egyáltalán nem szeretik, pedig minden egyes részében rejlik valami, ami jótékony hatással van szervezetre.

A gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint, káliumot, kalciumot, és foszfort, de van benne B, E és K vitamin, biotin, inozit és többféle ásványi anyag is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kitûnõ a megfázás tüneteinek enyhítésére, erõsíti az érfalakat, csökkenti a visszér kialakulását, remek máj- és vértisztító, valamint segít a zsírok lebontásában, ezért kiváló koleszterinszint csökkentõ. Csak olyan gyümölcsöt válasszon, amelynek a külseje hibátlan, és kellemes, citrusos az illata. Hûtõszekrényben tárolva sokáig eláll, ezért bátran vásárolhat belõle nagyobb mennyiséget is.

A magból kinyert kivonat sok baktérium, vírus és fertõzés ellen jelent megoldást, fertõtlenítõ hatásának köszönhetõen segít a nõgyógyászati panaszok kezelésében. „A grapefruit az egyik leghasznosabb gyümölcs, hiszen minden része felhasználható, és tele van az immunrendszert erõsítõ vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A húsa és a leve gazdag C-vitaminban, a magjából kinyert olaj pedig fertõtlenítõ hatású” – mondja dr. Borbényi Erika, orvos és életmód tanácsadó.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!