2024.03.29. - Auguszta

Sok rost? Hosszú élet?

Sok rost? Hosszú élet?
Az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet kutatói szerint ha rostokban gazdag diétát követünk, 22 százalékkal csökkenhet az esélye annak, hogy szívbetegségek, légzõszervi betegségek vagy egyéb más súlyos egészségügyi problémák miatt veszítsük életünket.

A rostok csökkentik a szívbetegségek, a rákos elváltozások, a cukorbetegség és az elhízás kialakulásának esélyét is Segítik az emésztést, csökkentik a koleszterinszintet, a vércukorszintet és a vérnyomást is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezek a tulajdonságai mind elõsegítik a fogyást, és megakadályozzák, hogy a szervezetben gyulladás alakuljon ki – írja az Archives of Internal Medicine. Annak érdekében, hogy minél egészségesebbek legyünk és minél tovább éljünk, a szakemberek azt javasolják, hogy a lehetõ legtöbb rostot vigyük be a szervezetünkbe minden nap. A rostokban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a zöldségek, gyümölcsök és a teljes kiõrlésû gabonafélék.

Az irányelvek alapján minden elfogyasztott 1000 kalóriának 14 gramm étkezési rostot kellene tartalmaznia, de naponta legalább 25 grammnyit mindenkinek el kellene fogyasztania. Ennél a mennyiségnél ugyanis a kísérletek szerint már jelentõsen csökken a súlyos egészségügyi problémák miatti korai halálozás esélye – mondta Yikyung Park vezetõ kutató.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!