2024.04.18. - Andrea, Ilma

Igazi aranyló kincs a konyhában: A méz

Igazi aranyló kincs a konyhában: A méz
Az utóbbi évszázadokban a méhpempõ használata rendkívül ismert lett. Elõször a méhészek mutattak rá a méhpempõ emberekre és állatokra gyakorolt hatására, pedig már Amerika õslakói, az inkák is ismerték. Õk testi és szellemi frissítõként használták, valamint kozmetikai célokra.

A méhkirálynõ táplálására a dolgozó méhek garatmirigyükbõl állítják elõ a méhpempõt. Ez tulajdonképpen egy különleges tápanyag készítmény, ami lehetõvé teszi, hogy a méhkirálynõ több, mint 5 évig éljen, míg a dolgozó méhek élettartama mindössze 2-4 hónap.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A méhpempõ bõrre való feltételezett hatását több kutató tanulmányozta a kozmetológia számára. Vizsgálatok alapján megállapították, hogy a méhpempõ a bõr idõ elõtti megöregedését rugalmasságának, hidratációjának és vérkeringésének fokozásával akadályozza meg, illetve elsimítja a ráncokat, a bõrt megfiatalítja és elõsegíti a regenerációt.

Több országban kozmetikai vizsgálatokat végeztek, úgy, hogy a nõk arcbõrére méhpempõs arcpakolást alkalmaztak. Minden esetben javulást észleltek, száraz, zsíros és vegyes bõrû egyéneknél egyaránt. Tehát a méhpempõ védi a bõrt, táplálását és vérkeringését javítja, és jó hatással van annak víztartalmára is.

Ezen kívül a méhpempõ vitaminokban, fehérjékben és aminosavakban igen gazdag, különleges tápanyag. Ideális készítmény a természetes táplálkozáshoz. A méhpempõ tartalmazza a B-vitamin komplex tagjait. Különösen magas koncentrációban található benne B5-vitamin /pantoténsav/ és B6-vitamin. Vannak még benne ásványi anyagok, nyomelemek, ezenkívül A-, C-, D-, E-vitamin, enzimek, 18-féle aminosav, ezenkívül a baktériumok és vírusok szaporodását gátló anyagok.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!