Scott Sicherer, a New York-i Mount Sinai orvostudományi egyetem munkatársa és kutatócsoportja öt Egyesült Államokbeli helyszínen vizsgált meg 500 gyereket, akiknél az orvosok tej- vagy tojásallergiára gyanakodtak. A szakértõk a 3-15 hónapos babáknál nem gyanakodtak a mogyoróallergiára, már csak azért sem, mert a gyerekek többsége soha nem is evett mogyorót.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ez a fajta túlérzékenység adott esetben allergiát jelezhet elõre, és háromszor gyakrabban fordult elõ azoknál a gyerekeknél, akiknek az édesanyja nagy mennyiségben fogyasztott mogyorót a várandóssága idején. A kutatók arra is kitértek, hogy a szoptatás idején elfogyasztott mogyoró az eredményeket nem befolyásolta.