Jók még a cukormentes gazdag ételek – tej, joghurt, rizs, hús, hal, és a nagy víztartalmú gyümölcsök és zöldségek – körte, dinnye, zeller és uborka. Az alacsony pH értékû savas italok károsítják a fogzománcot (például a kóla). A ragadós ételeket nem tudja a nyál könnyen lemosni a fogak felszínérõl.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Néhány jó tanács a fogai egészsége érdekében:
Csak fõétkezéseknél és ne étkezések között egyen édességet – ugyanis a nyáltermelés megnövekszik a fõétkezések alatt, ezzel semlegesíti a savak nagy részét, ezzel pedig csökkenti a kockázatot.
Kerülje a cukros vagy savas italokat az étkezések között, és inkább igyon tejet vagy vizet helyettük. Fejezze be étkezését sárga sajttal – ez segít semlegesíteni a szájban lévõ savakat, különösen édes ételek fogyasztása után.