2024.03.29. - Auguszta

Kína kedvence a tészta

Kína kedvence a tészta
Az egyik legnépszerûbb kínai étel a tészta, amelyet általában csípõs húslevessel, friss zöldségekkel fogyasztanak.

A fõzés elõtt mindig frissen gyúrják rizslisztbõl, búzalisztbõl, vízbõl és egy különleges kínai fûszerbõl, a lamiancsibõl. (A tészta állítólag kínai találmány, amelyet Marco Polo hozott el nekünk Európába.) A különféle metéltek, gõzölt cipócskák, töltött batyuk és tekercsek mindennaposak a kínaiak asztalán és a reggel kivételével a nap minden szakában találkozhatunk velük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húsok közül a csirke és a kacsa a legkedveltebbek, de az énekes madarak is gyakran asztalra kerülnek. Észak- és Dél-Kínában kedvelt csemege a galamb is. A sertés szintén elterjedt húsfajta, a marhahús fogyasztása viszont szinte elhanyagolható. Kínában ugyan tenyésztenek marhákat, de inkább munkára fogják õket, mintsem megeszik.

Az európaiak számára furcsa lehet az is, hogy a tehenek tejét sem fogyasztják, a halak, rákok, békák és kagylók ellenben nagy népszerûségnek örvendnek. Ezeket sütve, fõve, párolva és szárítva is készítik és különféle mártásokkal tálalják õket. Ínyencség a cápauszonyleves, amely a tradíciók szerint legkevesebb hatvan órán át fõ, de különleges étel a kígyóból készült pörkölt is.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!