A fõzés elõtt mindig frissen gyúrják rizslisztbõl, búzalisztbõl, vízbõl és egy különleges kínai fûszerbõl, a lamiancsibõl. (A tészta állítólag kínai találmány, amelyet Marco Polo hozott el nekünk Európába.) A különféle metéltek, gõzölt cipócskák, töltött batyuk és tekercsek mindennaposak a kínaiak asztalán és a reggel kivételével a nap minden szakában találkozhatunk velük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az európaiak számára furcsa lehet az is, hogy a tehenek tejét sem fogyasztják, a halak, rákok, békák és kagylók ellenben nagy népszerûségnek örvendnek. Ezeket sütve, fõve, párolva és szárítva is készítik és különféle mártásokkal tálalják õket. Ínyencség a cápauszonyleves, amely a tradíciók szerint legkevesebb hatvan órán át fõ, de különleges étel a kígyóból készült pörkölt is.