A tesztvizsgálatban résztvevõ önkéntesek súlyuk 15 százalékával könnyebbedtek meg a kísérlet végére. Az aromadiéta receptjének kidolgozása egy dr. Alan Hirsch kaliforniai kutatóorvos érdeme. Miközben az emberi érzékszervek mûködését tanulmányozta, új összefüggésre lett figyelmes.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kutató arra következtetett, hogy az illatok és az ízek – az agyi központra gyakorolt hatásukkal – befolyásolják az éhségérzetet. Így tehát ha az ízek és szagok alig vagy egyáltalán nem érzékelhetõk, akkor az ember elhízik, ha pedig bõséggel vannak jelen, az étkezõ telítõdik velük, s hamarabb jut el a jóllakottság érzéséig. Tehát kevesebb ételtõl is jóllakik.
E felismerésbõl és évek kitartó munkájából született meg az a készítmény, amit az ételre szórva vagy permetezve, jóval erõteljesebb lesz az ennivaló az íze, illata, s ezért hamarabb bekövetkezik a jóllakottság érzése. E fogyókúrás készítmény egyébként színtelen és szagtalan, folyadék vagy kristály formájában kapható.
A szert klinikailag is tesztelték: hat hónapon át több mint ezer férfi és nõ használta rendszeresen, s a kísérlet végére súlyuk 15 százalékától szabadultak meg.