2024.04.25. - Márk

A török konyha jellegzetességei

A török konyha jellegzetességei
A török konyhát, a francia és a kínai mellett, a három nagy vonulat egyikének tartják. Friss, helyben elõállított alapanyagokból készül, és gyakran érdekesen fûszerezett és meglepõen finom.

Egy hagyományos menü mezével kezdõdik, ami különféle elõételek széles választéka. Egyszerûen túl könnyû már ezekkel jólakni: hummous (csicseri borsókrém), füstölt padlizsánpüré, töltött szõlõlevelek olívaolajban, fasírt, bab, fokhagymás joghurt (török találmány), és miniatûr, töltött kenyértészták.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha finnyás, ügyeljen néhány furcsa különlegességre - a bárányagy itt ínyencfalatnak számít. A fõfogás hús vagy hal. A kebab - általában apróra vágott bárány, nyárson sütve - mindenhol megtalálható. Néha a hús pácolt, és néha csak egyszerû gyorsétel, ami a török emberek nomád korszakából származik. A kebab csirkébõl és halból is készülhet, amihez uborkából, paradicsomból, olívabogyóból és kockára vágott fetasajtból álló görög salátát adnak. A lahmacum egy pizaféleség, amit érdemes tudni, ha vegetáriánus. Ízletes kovászos kenyeret szinte minden ételhez adnak, a kebab pedig gyakran rizzsel jár.

Ha még tud enni, a desszertek bõségesek és bûnre csábítóak. A szájban elolvadó, mézbõl készült pudingok is népszerûek, bár inkább csak idõvel kedveli meg az ember.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!