Az elfogyasztott kávé, capuccino mellett élvezhetjük az édes életet, mivel a speciális álomdiéta lisztkeveréknek köszönhetõen olyannyira csökkentett a szénhidráttartalma ennek a finomságnak, hogy nyugodtan ehetünk még egyet belõle. A somlói galuska a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye, én egy kicsit játszottam ezzel a klasszikussal, hogy lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthassuk ezt a desszertet.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Piskóta:
12 db tojásfehérjét édesítõszerrel kemény habbá verünk, hozzákeverjük a 12 db tojás sárgáját, 12 evõkanál Dream-Food álomdiéta lisztkeveréket, és a ¾ csomag sütõport. 20 perc elteltével elkészül a piskótánk.
Közben 1,5 l vizet édesítõszerrel és 15 dkg kakaóval összekeverünk és felforralunk.
1 csomag vaníliás pudingot 3 tojás sárgájával és 2,5 dl tejjel, valamint rumaromával jól összekeverünk.
A pudingos tejet a kakaós vízbe öntjük, és a forrásig keverjük.
Nagy üvegtálba rétegezzük a piskótát a forró krémmel.
Ha kihûlt, 1 l tejszínt édesítõszerrel és 5 habfixálóval felverünk, nyomózsákkal bekockázzuk a tetejét, a kockák közé meggyet vagy málnát teszünk díszítésként.
Hozzávalók:
12 db tojás
édesítõszer
12 evõkanál Dream-Food álomdiéta lisztkeverék
¾ csomag sütõpor
1,5 l víz
15 dkg kakaó
1 csomag vaníliás puding
3 tojás sárgája
2,5 dl tej
rumaroma
1 l tejszín
5 habfixáló
meggy vagy málna
Álomdiéta rovatommal célom, hogy egészséges alapanyagokból, hagyományos ízvilággal készült ételeket fogyaszthassanak Önök is, hiszen nekem fontos az Önök egészsége!
Csábi Bettina
Klikk: www.csabibettina.hu