2024.04.18. - Andrea, Ilma

Az energiafelhasználást növeli a paprika

Az energiafelhasználást növeli a paprika
A táplálkozástudományi szakemberek azt mondják, hogy a csípõs/erõs paprika tartalmazza a kapszaicin nevû anyagot, ami nem csak az ételt fûszerezi, hanem a testet is felpaprikázza, azaz megemeli a testhõmérsékletet.

Feltételezésük szerint a növények azért tartalmaznak kapszaicint, mert az megvédi õket a rovaroktól és egyéb kártevõktõl, így biztonságban tudnak növekedni. Bizonyos nemzetek viszont éppen a csípõs íz és gyakran annak melegítõ hatása miatt választják a paprikát fûszerként.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szakértõk most kezdenek rájönni, hogy a paprika elõnyei túlmutatnak az ízlelõbimbóknak okozott élvezeten: a melegítõ hatásnak köszönhetõen valójában hozzájárulhatnak a fogyókúra sikerességéhez is. Azok számára pedig, akik nem értékelik a paprika tüzes tulajdonságát, jó hír, hogy más növények is képesek elõállítani a kapszaicinnek egy nem-csípõs változatát.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!