Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
- hogy a növényi sejtek a flavonoidokat ugyanazon kedvezõtlen környezeti hatásokkal szembeni védekezés céljából állítják elõ, amelyek minket is sújtanak, de a mi sejtjeink ezeket az anyagokat nem képesek elõállítani?
- a paradicsomban és a görögdinnyében található likopin hatékonyan csökkenti a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kialakulását?
- a piros és bíbor színû zöldségek, gyümölcsök (pl. paradicsom, szilva, meggy) egészségmegõrzõ érteke annál jelentõsebb, minél intenzívebb a színük?
- egyetlen maréknyi meggy rendszeres fogyasztásával biztosítható a nyugodt alvás?
- hogy az amerikai kutatók szerint a Magyarországról származó meggyfajták egészségvédõ hatása kiemelkedõ?
- hogy a bogyósgyümölcsök (szamóca, málna, ribiszke, különösen a feketeribiszke) polifenoltartalma kimagasló, ezért számos kutató szerint jelentõs szerepük lehet a betegség-megelõzés terén?
Hegedûs Attila egyetemi adjunktus, táplálkozástudomány