2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Otthoni vitamin bombák

Otthoni vitamin bombák
A vitaminok létét az 1910-es években fedezték fel. Az elnevezés két latin szó összetételébõl alakult ki: a latin "vita" (élet) és az "amin" (nitrogéntartalmú vegyület) szavakból származik. A rendszeres vitamin-szedõk általában egészségtelenebbül táplálkoznak, hiszen úgy gondolják az ételek minõségére nem kell olyan nagy hangsúlyt fektetniük, mivel a vitaminok szedésével pótolják a hiányt. Ennek köszönhetõen nõ a betegségre való hajlamuk. A vitaminok csak a táplálékból felvett biológiai kísérõanyagok jelenlétében hatnak. Tehát célszerû vitamintartalmú rostokban gazdag, változatos étrendet fenntartani, hogy a betegségek messze elkerüljenek bennünket!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Naspolya
A naspolya gyümölcse rendkívül gazdag vitaminokban. Mintegy 12 százalék szénhidrátot és az almafélék közül is kiemelkedõ mennyiségû, 12 mg C-vitamint tartalmaz. Rokonaihoz Hasonlóan magas a pektin tartalma. A pektin segíti az anyagcserét és rendbe tartja a vér koleszterinszintjét. Ez az anyag a bélbe jutva az ott Jelenlévõ baktériumok hatására jótékony védõréteget képez a nyálkahártyán. Hatására salakképzõ anyagok jutnak a bélbe, ami székrekedés esetén enyhíti a panaszokat, sõt a Rendszeres nyers alma fogyasztása rendszerezi a székletet. Tartalmaz még vasat és kalciumot, emellett Jelentõs mennyiségû cserzõanyagot is. A vastartalma miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott és vérzékenyeknek Ezen kívül még csonterõsítõ hatása is van. Gyulladáscsökkentõ hatású növényként ismeri a természetgyógyászat.

Gránátalma
A Szamos kutatás bizonyítja jótékony hatását. A Gránátalma polifenolokat nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot és leggazdagabb forrása az ellagsavnak nevezett természetes anyag.

A szakemberek Elsõsorban magas vérnyomás és érelmeszesedés megelõzésére ajánlják. A legújabb kutatások szerint a Gránátalma segíthet Szamos rákbetegség megelõzésében és kezelésében. Kutatások kimutatták, hogy 20%-al képes Csökkenteni a szervezet LDL (káros koleszterin) szintjét.

KÖSZMÉTE / Egres /
A köszméte energiatartalma csekély, 44 kcal (184 kJ) 100 grammonként. Ugyanakkor a pöszmétének magas a vitamintartalom, tartalmaz A, C, D-vitamint is, illetve ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort és niacint. A benne található nyomelemek miatt rendkívül értékes a Szervezetünk számára.

A népi orvoslás szerint, Rendszeres fogyasztása köszvény, vese-és hólyagbántalmak esetén jó hatású. Orvosok, kutatók megállapították, hogy pektin tartalma azonos az almáéval. A pektin a bélbe jutva az ott Jelenlévõ baktériumok hatására jótékony védõréteget képez a nyálkahártyán. Hatására salakképzõ anyagok jutnak a bélbe, ami székrekedés esetén enyhíti a panaszokat.

Áfonya
Az áfonya gyümölcssavakat, cukrot, pektint és Szamos vitamint tartalmaz. Kiemelkedõen magas a kálium tartalma, továbbá megtalálható benne kalcium, vas, Magnézium, mangán, cink, kén, Foszfor. Tudományosan is elfogadott szer látószervünk Különféle betegségeire. Egy V A-vitamin tartalma révén a farkasvakság gyógyítására szolgáló gyógyszer Alapanyaga. Elsõ kutatás a fekete áfonya látásra gyakorolt hatásáról egy francia kutató végezte a Királyi Légierõ pilótáinak a közremûködésével a II. Világháborúban. Az áfonya-kivonat adása azt eredményezte, hogy javult az éjszakai látás erõssége, gyorsabb lett a sötéthez való alkalmazkodás és gyorsabban helyreállt az éleslátás vakító fény után. Késõbbi tanulmányok ezt igazolták is.

Cékla
Rendkívül gazdag folsavban, C-, B1-, B2-, B6-vitamin, béta-karotin, niacin, biotin. Ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható: vasat, szilíciumot, rezet, nátriumot, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, jódot, Bort, mangánt, ként, kobaltot, lítiumot, stronciumot tartalmaz.

Vitamin és ásványi anyagának köszönhetõen serkenti a vérképzést, növeli az ellenálló-képességet, Támogatja a nyirokrendszer mûködését. Jó hatással van az emésztõrendszerre, normalizálja a vérnyomást, vízhajtó és Méregtelenítõ hatása közismert. A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzõnek ismerik, noha vastartalma nem nagyobb, mint más növényeké. A verre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy egy szervezet a céklából Sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, sok helyen kiegészítõ gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében. Legújabb kutatások szerint jótékony hatással van a rákos betegek kezelésében.

Szeder
Gazdag vitaminokban (A-, B1-AA-AA-AA-AA-AA-A-, B6-illetve C-vitamin, folsav) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, Foszfor, Magnézium, Vas, msngán, réz). A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít rokonáéhoz, egy málnáéhoz, de szénhidrát-és növény rost-illetve pektintartalma nagyobb. Dúskál az antioxidáns flavonoidokban. Flavonoid vegyületei Elsõsorban antioxidáns hatásuknak köszönhetõen hasznosak, de azt aa Szamos kutatási eredmény támasztja alá, hogy Immunerõsítõ, gyulladáscsökkentõ, daganatellenes hatásuk is van.

Ausztráliai kutatók felfedezték, hogy a Szamos bogyóstermésû növény (pl. málna, vörös áfonya, földi-és faeper, szeder, fekete ribizli) gyümölcsének présleve 1:5 arányú higításban gátolni tudja Különféle baktériumok és a Candida albicans nevû gomba növekedését

Málna
A málna az egyik legegészségesebb gyümölcsünk - egy vitaminbomba. Flavonoidokat tartalmaz, gyümölcssavakat, aromaanyagokat, vitaminokat és ásványi agyagokat. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a kálium, kalcium, vas, cink, Magnézium, Foszfor-vegyületek. A magas C-vitamin tartalma, valamint B-vitamint és béta-karotint is tartalmaz.

Rendkívüli hatása van szervezetünkre, egészségünkre. Használják vércukorszint, magas vérnyomás csökkentésére, vér körforgásának serkentése, a menstruációs zavarok megszüntetése, a szívmûködés szabályozása stb. Savlekötõ tulajdonságú, sok magja pedig elõsegíti az emésztést. Lábadozás, szívbetegségek, kimerültség, depresszió esetén Szintén segít és gyógyítja a gyulladt fogínyt

/ EPER / Szamóca
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2-illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, Magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz Hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, Melyek antioxidáns hatásúak.

Tudta?

Ausztráliai kutatók felfedezték, hogy a Szamos bogyóstermésû növény (pl. málna, vörös áfonya, földi-és faeper, szeder, fekete ribizli) gyümölcsének présleve 1:5 arányú higításban gátolni tudja Különféle baktériumok és a Candida albicans nevû gomba növekedését.

Megtalálható benne a szalicilsav, ami az aszpirin egyik hatóanya. Javasolt EPE-és vesebántalmak, reuma és köszvény kezelésére. -Magas C-vitamin tartalma egy felnõtt napi C-vitamin-szükségletét fedezi. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a Méregtelenítõ folyamatokat. Sok bogyós gyümölcshöz Hasonlóan a földiepernek is vértisztító és baktériumölõ hatása van. Jó gyógyszer továbbá a cukorbajra, magas vérnyomásra, székrekedésre, vesékre.

Ribizli
Rendkívül jó hatású az izületekben lerakódott Kristályok eltávolításánál (köszvénynél), segít a fáradtságérzetet leküzdeni, valamint nagyon magas a C-vitamin-tartalma. Szerepe van a vérképzésben, fogyasztása ajánlott a vérzékenységben szenvedõknek.

A feketeribizli levelének magas a flavonoid és procianidin tartalma. A gyümölcstermés a C-vitamin mellett E-és B-vitamint, valamint karotint és vasat is tartalmaz. A fekete ribiszke magjának zsíros olaja gazdag gamma-linolénsavban, melynek egy neurodermatitisz, - (krónikus, erõs viszketéssel járó bõrbetegség), - kezelésében egyre nagyobb jelentõséget tulajdonítanak. A levélbõl készített tea vizelethajtó hatású, de fogyasztható magas vérnyomás, vesebaj esetén.

MEGGY
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2-illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, Magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz Hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, Melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévõ Antioxidánsok segítik megõrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.

Vértisztító hatású. A kalcium, kálium és Magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerõsítésén és a Szabályos Szívverés helyreállításán. Serkenti a máj-és vese mûködését. Különösen ajánlatos fogyasztani Azoknak, akiknek az emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentõleg hat az emésztésre és a mozgására Belek

Cseresznye
Gazdag A-, B-, C-vitaminban. Tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot, kobaltot és nagymértékben vasat. Alkotóelemeinek köszönhetõen tisztítja a szervezetet, jót tesz az ízületeknek és a cukorbetegségben szenvedõknek. Kitûnõ vértisztító, Hiszen 78-82%-a víz. Segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy elmúlik a fájdalom.

Színes karotinoidjai (béta-karotin, lutein és zeaxantin), antociánjai és flavonoidjai gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatásúak, ennél fogva hörgõpanaszokra, náthás bajok ellen is hat

Sárgabarack
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B-17, káliumot, kálciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A Csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt Javasolt fiataloknak és idõseknek. Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az aszmatikus panaszokat. Vízhajtó, Méregtelenítõ hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok ÁLTAL okozott fertõzéseket.

A sárgabarack és annak magja jótékony hatással van a bõrre, hajra és a körömre. Magjának olaja zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bort, a kötõszöveteket. Az olaj megtalálható hidratáló készítményekben, tusfürdõkben, bõrradírokban és egyéb kozmetikai termékekben. Kéntartalmának köszönhetõen jótékony hatással van a bõrre.

Sallai
Sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem: A-(béta-karotin), B1-, B2-és C-vitamin, de kalcium, vas és Foszfor van. Különösen fontos a szõlõ magas káliumtartalma. A kálium vízhajtóként hat, így elõsegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken keresztül.

A szõlõ Ezen kívül gyümölcssavat, szõlõcukrot és pektineket tartalmaz, ami a rostanyagokhoz Hasonlóan gondoskodik a jó emésztésrõl. A piros szõlõben Ezen kívül cserzõanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára. Az ún. flavonidok - fõleg a piros szõlõben találhatók - jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.

Lát
A Szamos ásványi anyagot, és vitamint tartalmaz ez a kicsi dió. Érdemes hát megismerkedni egészségügyi hatásaival is. A dió nagyszerû forrása a telítetlen zsírsavaknak, és néhány szem dió egy-egy magas zsírtartalmú, nehéz étkezés után normalizálhatja a koleszterinszintet. A dió segít megõrizni a vérerek rugalmasságát is. A gyümölcsben Ráadásul sok omega-3 zsírsav és antioxidáns is található. Néhány tanulmány szerint napi egy uncia dió elropogtatása segít megvédeni a szívet a betegségektõl. Vértisztító, serkenti az emésztést, bélféregûzõ Ugyanakkor hatásáról is ismert. Nagyon Hatékony gyomor-és bélhurut ellen.

NARANCS
Erõs vírus-és baktériumölõ hatása révén enyhíti az influenzákkal tüneteket, savtartalma könnyíti a bélmûködést. Nyugtatja az idegrendszert, elõnyös hatással van a szívre és a keringési betegségekre (trombózis, szív-és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás). Enyhe hashajtó, frissítõ, étvágyjavító és idegnyugtató hatású. A narancs segíthet fertõzések alkalmával, mivel a benne lévõ természetes antibiotikus hatású anyagok egyben fájdalomcsillapítók is. Elõsegíti az emésztést, tisztítja a vért és csökkenti a koleszterint. A narancsban elõforduló bioflavonok lehetõvé teszik a véredények szöveteinek erõsödését

Gesztenye
■ csökkenti a gyulladást és a vizenyõt,
■ véd a vizenyõ kialakulása ellen,
■ erõsíti és Javítja az érfalak rugalmasságát, és tonizálja a visszereket
■ görcsoldó,
■ antioxidáns,
■ köptetõ és mikroba elleni hatású.

Szilva
Vitamintartalma nem számottevõ, kivéve a B-vitamint tartalma. Nagy mennyiségben káliumot, kisebb mennyiségben nátriumot tartalmaz. Az egyik legjobb természetes vértisztítónk. Tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét. Csökkenti a köszvényesek reumások panaszait, jótékony vese-és májbetegek diétájában. A szilva kiváló hashajtó, kitûnõ székletszabályozó, és a Belek karbantartása miatt az ún. meghûléses betegségeknél is jó szolgálatot tesz a hurut megszüntetésével, a Belek kitisztításával.

B-vitaminnak köszönhetõen az idegrendszerre és az agymûködésre jótékony hatású. Hiszen ez a vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elõ A megfelelõ gondolkodást, tanulást, a memória mûködését

Alma
Gyümölcssav-és vitamintartalma magas, több mint 20-féle ásványi anyag található benne. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, kálciumot, nyomelemeket, A-vitamint, B-komplex vitaminokat ,,,,, kevés C-vitamint ,,,,.,,,,,,

Gyógyító hatását már régóta ismerték, leginkább skorbut és a fogínyvérzés ellenszereként tartják számon. A népi gyógyászat szerint a reszelt alma fogyasztásával leküzdhetõ a hányinger, megszüntethetõ a hányás és a tengeribetegség.

Sikerét a pektin nevû anyagnak köszönheti. Rostjai az Eres Soran feloldódnak és pektin keletkezik. Ez az anyag a bélbe jutva az ott Jelenlévõ baktériumok hatására jótékony védõréteget képez a nyálkahártyán.

Hatására salakképzõ anyagok jutnak a bélbe, ami székrekedés esetén enyhíti a panaszokat, sõt a Rendszeres nyers alma fogyasztása rendszerezi a székletet.

Vérkeringést serkentõ hatásával érelmeszesedéskor válhat hasznossá. Az alma csersavtartalmának köszönhetõen a savas lé frissítõ hatású, elõsegíti az emésztést, és erõsíti a bélnyálkahártyát és jó hatást fejt ki a máj mûködésére.

Hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Méregtelenítõ, tisztító hatású, tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekõ-és húgysavképzõdést, Ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat.

Körte
Méregteleníti a szervezetet, megszünteti az emésztési problémákat és ellát a legfontosabb vitaminokkal - a körte az egyik leghatásosabb Egészségvédõ õszi gyümölcs! Már egy szem elfogyasztásával biztosíthatod a szervezeted C-vitamin és káliumszükségletét, emellett megelõzheted az epebetegségeket, a gyomor-és bélhurutot és a reumát

Brokkoli
Tartalmaz A-, C-, E-és B-vitaminokat, vasat, folsavat, kalciumot, foszfort, káliumot, glükozinolátokat, rostot és fehérjét. Kiemelendõ továbbá a benne lévõ tokoferol (E-vitamin), niacin, pantoténsav, B1-és B2-vitamin is. A Brokkoli kitûnõ C-vitamin-, folsav-és ß-karotin-forrás. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. Nagy mennyiségben tartalmaz klorfilt.

A brokkoliban található úgynevezett izoticianátoknak nevezett fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését

Jótékonyan hat a verre, növeli az energiát. Segít a vérszegénység és a fáradékonyság leküzdésében, jót tesz a szívnek és egy vérkeringésnek.

Antioxidáns és rákmegelõzõ hatású. Kutatások bizonyítják, hogy a brokkolinak a többi káposztafélével együtt Jelentõs szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben. Könnyû emészthetõsége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.

Zeller
A zeller egyik megkülönböztetõ tulajdonsága, hogy rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz. Erõs vízajtó, étvágycsökkentõ, nyugtató, potenciajavító. Tele van szerves anyagokkal, Sokkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához. De legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma

Nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához. De legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma, amely jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása. A zeller egyensúlyba hozza a vér sav-lug tartalmat. Megtalálható benne: nátrium, kalcium, Foszfor, Kálium, Vas, Magnézium, A, B, C vitaminok és nyomelemek. A zeller megtisztítja a májat és a nyirokrendszert, valamint Javítja az emésztést, serkenti a vesemûködést.

Zöldborsó
Tartalmaz karotin, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványi anyagai közül megtalálható benne a Foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz.

Nagyon sok esszenciális aminosavat tartalmaz. A zöldborsó rostokban nagyon gazdag, és elengedhetetlen a bélmûködés Rendszeres elõsegítéséhez. Energiatartalma alacsony, rosttartalmának köszönhetõen Azonban megfelelõen telít.

Spenót
A más néven spenót Paraj kiemelkedõen gazdag élelmi rostokban, antioxidánsokban, flavonoidokban (apigenin), karotinoidokban, klorofillban valamint vitaminokban és ásványi anyagokban. Vitaminok közül az A-, K-, és a C-vitaminból fordul elõ benne Jelentõsebb mennyiség. Ásványi anyagok közül Különösen gazdag vasban, magnéziumban, káliumban, kalciumban, folsavban Ugyanakkor foszforból az átlagosnál kevesebbet tartalmaz. Folsav tartalmának köszönhetõen a terhes nõknek ajánlott.

A Szamos Összetevõinek köszönhetõen jótékony hatása van. Vérnyomásszabályzó, mérsékli a magas vérnyomást, és csökkenti az alacsony vérnyomás okozta fáradságérzetet, segít a szív-és keringési rendellenességekkel szemben. A spenótban sok vas található, csak éppen az a probléma vele, hogy egy javát Szervezetünk képtelen felszívni. Az oxálsav tartalma gátolhatja a vas, illetve benne lévõ más ásványi anyagok felszívódását, így a közhiedelemmel ellentétben a Paraj nem különösebben jó vasforrás. Alacsony energiatartalmának köszönhetõen a Fogyókúrás étrendben bátran fogyasztható.

Csicsóka
Gumója amellett, hogy B1-, B2-, C-vitamint, niacint, béta-karotint, káliumot, foszfort, vasat és magnéziumot tartalmaz, nagy mennyiségû inulint rejt magában. A csicsóka fõ szénhidrátja, az inulin, olyan növényi rostanyag, melyet Szervezetünk inzulin nélkül is képes hasznosítani, így nem emeli meg a vércukorszintet, még tartós fogyasztás esetében sem. Ezen jó tulajdonságánál fogva akár Cukorbetegek is beépíthetik az étrendjükbe, kiváló diabetikus Táplálék. Az inulin prebiotikus másik nagy jelentõsége tulajdonsága: egy alkalmas Bélflóra helyreállítására és fenntartására - segít megelõzni a káros baktériumok elszaporodását az emésztõrendszerben -, Megfelelõ irányba befolyásolja a bél PH-értéket. Az inulin mindezeken túl segíthet a gyermekkori élelmiszer-allergiák leküzdésében, a candidózis tüneteinek megszüntetésében, csökkenti a koleszterin-szintet és Triglicerid, sõt, egyes klinikai vizsgálatok szerint az étrendbe beépített inulin gátolja a tumorfejlõdést.

Az inulin olyan összetett szénhidrátvegyület, amely-bár igencsak édes ízû - nem tekinthetõ cukornak. A csicsókából kivont inulin Ezért természetes cukorpótlóként is funkcionálhat.

Szeletelve ehetjük akár önmagában, kiváló rágcsálnivaló, de reggeli szendvicsünket is feldobhatjuk vele. Préselt leve amellett, hogy stabilizálja a vércukorszintet és káliumtartalmánál fogva jótékony hatással van a vérnyomásra, remek Fogyókúrás ital is: csillapítja az éhségérzetet, telít, alacsony energiatartalmú, könnyen emészthetõ, Ráadásul kellemes íze van. Méregtelenítõként sem utolsó, Hiszen káliumtartalmának köszönhetõen vízhajtó, salaktalanító hatású. Egy pohár csicsókalé - ami gyakorlatilag rostos inulinital - kitûnõ fáradtság ellen is, és nem utolsó sorban az egyik legjobb prebiotikum.

Káposzta
Értékes zöldségfélénk Szamos vitamint - A-provitamin, B-és C-vitamin - és ásványi anyagot - pl. Kálium, Magnézium, nátrium, vas, Jód - tartalmaz. Ezek közül a legnagyobb értéke a magas C-vitamin-tartalom, mely Azonban még a Megfelelõ tárolás mellett is kb. ötödére csökkenhet. Célszerû a káposztát valamilyen fõtt étel formájában fogyasztani, fõzés hatására ugyanis a C-vitamin tartalma megemelkedik, mivel a benne lévõ aszkorbigén hõ hatására C-vitaminná alakul.

Nemcsak fõzve finom és egészséges: fogyasszuk savanyított változatban is! Fõként télen érdemes naponta egy kevés savanyú káposztát csemegézni, hisz a savanyú közeg jól megõrzi a káposzta C-vitamin tartalmat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!