A magyar dinnye még jószerivel csak ezután kerül a piacokra, de az importált és Magyarországon termett dinnyénél egyaránt számtalan apró részletre kell figyelni, hogy igazán jó dinnyét vásároljon valaki. A dinnyét csak akkor szabad leszedni, ha megérett, - nem utóérõ gyümölcs - mert ha korábban szedik le, ízetlen marad. Míg a sárgadinnye esetében eligazíthatja a termelõt és a vevõt az illat, addig a görögdinnye esetében ez nincs így.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A görögdinnyét vásárló háziasszony abból tájékozódhat - egy kis szerencsével helyesen - arról, hogy finom lesz-e a gyümölcs, hogy megnézi: kialakult-e a fajtára jellemzõ termésnagyság, a terméshéjon pedig látható-e a jellegzetes elszínezõdés, rajzolat, márványozottság. Végül a szakértõk szerint a mély kongó hang mindig biztató jel.