2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kelbimbó fogyasztási tanácsok

Kelbimbó fogyasztási tanácsok
A kelbimbó fõzve, párolva sokféleképpen elkészíthetõ. Levesbe, fõzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható.

Gasztronómiai szakemberek szerint a fûszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna illik elsõsorban hozzá. Arra kell vigyázni, hogy ne fõzzük túl, nehogy elveszítse vitamin- és ásványi anyagtartalmát. Ha saját termésû kelbimbóról van szó, legjobb sokáig a száron hagyni, hiszen enyhébb teleket akár át is vészel és mindig friss szedésût fogyaszthatunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha piacon vásároljuk, figyelni kell arra, hogy élénk zöld színû, foltmentes bimbók legyenek. Az apróbb bimbók zsengébbek, kisebb a tisztítási veszteségük, a nagyobbakról a külsõ leveleket le kell szedni.

Tudta ezt?

A középkori Belgiumban kevés volt a megmûvelhetõ földterület, így olyan növényeket próbáltak nemesíteni és termeszteni, amelyek kis területen viszonylag sok termést adnak a növekvõ lakosság ellátásra.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!