Szinte minden megtalálható Írországban, amit az ínyencek megkívánhatnak: frissen fogott lazac és pisztráng a tiszta édesvizekbõl, osztriga – aminek még igazi tengervíz íze van – Galway-Baybõl. A bárányhús nemzeti ételükhöz, az irish stew-hoz nélkülözhetetlen. Ebédre gyakran rendelnek kedvenc kocsmájukban pub grubot: ez lehet leves, füstölt lazac kapribogyóval vagy fél tucat osztriga barna kenyérrel.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Gabonapálinkájukat az élet vizének nevezik az írek, akik egyébként a whiskey-párlás mûvészetének feltalálói. Enyhébb ízét a whiskey háromszori égetés után nyeri el, utána tölgyfa hordókban legalább 3 évig érlelik. Kedvelt márkák: Jameson, Paddy, Tullamore Dew, Bushmills Malt.
Írország északnyugati részén találhatók a sziget legnagyobb lazacfarmjai. Jó minõségû lazacok kerülnek ki onnan, méghozzá elérhetõ áron. A tenyésztett és a vadlazacot Írországban nem a szokásos bükkfa-, hanem tölgyfafüstön érlelik: ettõl lesz a hal igazán aromás. Erre esküszik a Dunn's of Dublin, Írország legrégebbi lazacfüstölõje.
Világhírû a rendkívül magas malátatartalmú, ezért fekete színû Guinness stout jellegzetesen krémes állagú, világos habkoronájával. Ám aki a valamivel enyhébb, kissé édeskés ízû vörös ale-t kedveli, Írországban a Smithwicks márkát keresse.
A lélekmelegítõ ír kávé világszerte elterjedt: 1940-ben a Shannon repülõtér fõnöke átfázott utasai számára találta ki. Ez az ital feketekávé, whiskey, cukor és félkeményre vert tejszínhab keverékébõl áll.