2024.04.24. - György

Újabb világrekorder humusztál

Újabb világrekorder humusztál
Néhány hónappal a humuszrekord után ismét rekordmennyiséget fõztek az arab konyha egyik legrégebbi ételének ételnek tekintett csicseriborsó-pürébõl. A Jeruzsálemhez közeli Abu Hos arab faluban egy óriási mûholdvevõ tányérban 50 szakács segítségével 4090 kilogrammnyi humuszt fõztek, és ezzel ismét megdõlt a humuszrekord, amelyet több mint két tonnával október 25-én állítottak fel Bejrút központjában. A libanoniak tavalyi rekordja a rivális izraeliek korábbi világcsúcsát döntötte meg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csicseriborsóból, olívaolajból, szezámmagból, citromlébõl, fokhagymából és sóból álló étek a közel-keleti konyha alapételének számít. Származási helye ismeretlen, ám alapvetõen arab ételnek tartják. Nagyon népszerû Izraelben is, ahol szintén a mindennapos étkezés részévé vált.

Libanon 2008-ban indított hadjáratot az eredet védelemért, amikor Fadi Abbud libanoni turisztikai miniszter bejelentette, hogy pert indít Izrael ellen annak érdekében, hogy a szomszédos ország ne izraeli étekként terjessze a piacon a humuszt. Ehhez azonban az szükséges, hogy az ételt libanoniként regisztrálják.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!