A recept egyszerû: az elkészített forralt borba - amelybõl nem hiányozhat a narancslé, a méz, a citromhéj és a szokásos fûszerek - az 5 percig áztatott zselatinlapokat bele kell tenni, majd boros üvegpoharakba vagy mini mûanyag poharakba önteni és lehûteni.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Még mutatósabb az ötlet - javasolja a www.boraszportalok.hu - ha egy-egy szem áfonyát, szedret, málnát helyeznek a pohárba és úgy öntik bele a zselésített bort.
A forralt bort még tovább lehet gazdagítani, vagy ízlés szerint flambírozni, ha rummal bolondítják meg. Fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel is szokták fõzni és kínálni. A narancsos bor különálló mûfaj, kellemes, pikáns ital.
Maradék forralt bort kiválón fel lehet dolgozni muffinba, de ehhez fehér borból készített ital szükséges.
A hegy levével készített sütemények ideje is most jött el: a boros tekercs, a boros narancsos vagy a tokaji torta a leghíresebb ilyen édességek.