2024.04.25. - Márk

Forralt bor másképp: zselének, muffinba

Forralt bor másképp: zselének, muffinba
Budapest - A forralt bor fûszeres, pikáns zamata megihletett több amatõr és profi szakácsot is. Az egyik legfinomabb téli italból izgalmas édességeket is lehet készíteni.

A recept egyszerû: az elkészített forralt borba - amelybõl nem hiányozhat a narancslé, a méz, a citromhéj és a szokásos fûszerek - az 5 percig áztatott zselatinlapokat bele kell tenni, majd boros üvegpoharakba vagy mini mûanyag poharakba önteni és lehûteni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A dekoráció tejszínhab és csíkokra vágott vaníliarúd. A pohárban történõ tálalás emlékeztet az alapanyag eredeti jellegére, és egyben mókás is, hiszen a bort így csak kanalazni lehet.

Még mutatósabb az ötlet - javasolja a www.boraszportalok.hu - ha egy-egy szem áfonyát, szedret, málnát helyeznek a pohárba és úgy öntik bele a zselésített bort.

A forralt bort még tovább lehet gazdagítani, vagy ízlés szerint flambírozni, ha rummal bolondítják meg. Fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel is szokták fõzni és kínálni. A narancsos bor különálló mûfaj, kellemes, pikáns ital.

Maradék forralt bort kiválón fel lehet dolgozni muffinba, de ehhez fehér borból készített ital szükséges.

A hegy levével készített sütemények ideje is most jött el: a boros tekercs, a boros narancsos vagy a tokaji torta a leghíresebb ilyen édességek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!