Ma már szinte fölösleges a tûzhely fölé görnyedve több órát robotolni azért, hogy ízletes - és tudomásunk szerint a gyorsételeknél egészségesebb - fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentõsen megnövekedett a saját kezû elkészítésre váró receptek kalóriatartalma.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mindezt az amerikai mezõgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják.
A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetõje, Brian Wansink által példaként felhozott "The Joy of Cooking" címû szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelsõ, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg.
Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezõtlen irányzatokon, s e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésû honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten egy bizonyos ételre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról.