Rudabányácska - Ribizlibõl, berkenyébõl, szederbõl és egyéb, nem feltétlenül bornak szánt gyümölcsökbõl készült borok vetélkedtek a hét végén a különben szõlõboráról is híres zempléni térségben, a történelmi Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó Rudabányácskán.
Kozma István, a rendezvényt szervezõ Szépbánya Egyesület szóvivõje elmondta szerkesztõségünknek, hogy egy feketeberkenyébõl készült bor bizonyult a legnépszerûbbnek, de igazi kuriózumnak számított a csicsókabor is.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Magyar és szlovák gyümölcsborkészítõk hozták el remekeiket a most már tizedszer rendezett gyümölcsborversenyre. Vadon termõ és termesztett gyümölcsökbõl - ribizli, berkenye, szeder, alma, hárs, meggy - készült nedûikkel a termelõk bizonyítani kívánták, hogy a méltán híres és a világörökség részeként számon tartott Tokaj-hegyaljai borvidéken nem csak szõlõbõl lehet elõállítani kiváló minõségû bort.
A speciális borversenyt az õsszel kifõzött szilvalekvárok versenye színesítette.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!